A legdrágább parfümök

371

A parfüm a stílus és a személyiség egyik legjobb nonverbális közvetítő eszköze. Egy jól megválasztott illat többet jelent pusztán, mint egyszerű kiegészítő. Gyakran ez kelti az első benyomást a megszólalás vagy akár még a megpillantás előtt.

A kellemes illatok és a luxusparfümök szerelmeseinek összeválogattunk – a teljesség igénye nélkül – néhányat a jelenleg kapható legdrágábbak közül. Elképesztő értéküket a lenyűgöző parfümkreáción és a limitált kiadás okozta exkluzivitáson túl a parfümös üveg vagy éppen a csomagolás, mint hozzáadott érték magyarázza.

 A legdrágább parfümök, Clive Christian Perfume, illat, parfüm, luxus

Így van ez a legdrágább parfümnek kikiáltott Clive Christian Imperial Majesty különlegességgel is. E díszcím elsősorban lenyűgöző csomagolásának köszönhető, majd annak a fenséges illatnak, mely már 6 éve a legelismertebb illatok egyike. A képen látható Clive Christian kiadás 215 ezer dollárba kerül. Ebből a parfüm „alig” 30 ezret ér, míg az üveg, melyet ötkarátos gyémánt és aranygallér is díszít, 175 ezret. Ebből, az akár egy jobb sportautó értékét is felülmúló kiszerelésből évente csak öt darab kerül a polcokra.

A legdrágább parfümök, Paco Rabanne 1 Million 18 Carat LUXE, illat, parfüm, luxus

Paco Rabanne 1 Million 18 Carat LUXE kiadása szinté kissé túlzó, gyémánttal koronázott csomagolása miatt került dobogós helyre a legdrágább parfümök listáján. Az aranyrög dizájn Noe Duchaufour-Lawrence kreativitását dicséri. Az intenzív férfiillat e különleges kiadása 57 ezer dollárba kerül. A 100 milliliteres palack persze utántölthető.

A legdrágább parfümök, Guerlain, Ora Ito, IDYLLE, illat, parfüm, luxus

Egyike a legkeresettebb luxusparfümöknek az Ora Ito IDYLLE. Alkotója Thierry Wasser. Illatában meghatározó a liliom és a rózsa. Ez esetben sem hétköznapi a csomagolás. A Guerlain illat amúgy is értékes Baccarat kristályüvegcséjét még további 18 karátos aranyberakás és finoman lakkozott fadoboz is ékesíti.

Ár szempontjából néhány 10 ezer dollárt ugorva lefelé szintén egy Baccarat kristályüveges parfüm szerepel a listán, a piramis alakú Les Larmes Sacrées de Thebes. Igaz, ez 1998-as parfüm, de a mai napig népszerű a tehetős hölgyek körében. A 6800 dolláros kristálypiramis kifinomult, többnyire tömjénes, mirhás illatot rejt.

A legdrágább parfümök, Dream de Rachel Elbaz, illat, parfüm, luxus

A francia couture dizájner Rachel Elbaz parfümjét kifejezetten 40 év feletti hölgyeknek ajánljuk. A 2006-os Dream de Rachel Elbaz finom, nőies, dél franciaországi illat. 300 ml-es Svarowski kristályos, dombornyomott aranybetűkkel és selyem betéttel bevont limitált kiadása 1500 fontos értékkel került fel a listára.

A legdrágább parfümök, Annick Goutal Perfume EAU D’hadrien, illat, parfüm, luxus

Az 1981-ben alapított Annick Goutal parfümház egyik drágasága az Eau d’Hadrien. Az 1500 dolláros toszkán vidék ihlette parfümjének időtlen, friss karakterét leginkább szicíliai citrom, grapefruit, zöld mandarin és ylang-ylang illatok határozzák meg.

Tóth Balázs, luxorium

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu