A Pécsi Balett Budapesten

467

Miképp őrizhető meg az emberség egy embertelen rendszerben?

– teszik fel a kérdést a Pécsi Balett táncművészei a Száll a kakukk fészkére című táncszínházi előadásukban, melynek budapesti bemutatója február 24-én lesz a Müpában, a Nemzeti Táncszínház szervezésében. A Pécsett nagy sikerrel futó érzelemgazdag előadást Vidákovics Szláven rendezte, a koreográfiát Vincze Balázs készítette.

Ken Kesey kultikus regényének táncszínházi adaptációjához Kovács Benjámin zeneszerző eredeti kompozíciója teremt feszültséggel teli atmoszférát, a díszletet és a jelmezeket Fenyő Péter tervezte. McMurphy: Tuboly Szilárd, Bromden főnök: Koncz Péter, Ratched nővér: Kócsy Mónika.

Sanghaj után ismét budapesti színpadon a Pécsi Balett A csodálatos mandarin előadása is. Bartók klasszikusát március 4-én az Erkel Színházban rendezett Pas de Trois ’17-esten láthatja a közönség. A Bartók-év keretében, a CAFe Budapesten bemutatott produkció koreográfusa ugyancsak Vincze Balázs. A díszletet Szendrényi Éva, a jelmezeket Németh Anikó (Manier) tervezte. A mandarin szerepében Koncz Pétert láthatják, Mimit Ujvári Katalin táncolja. Hangfelvételről közreműködik a Nemzeti Filharmonikusok. Vezényel: Kocsis Zoltán Kossuth-díjas művész. A Magyar Nemzeti Balett szervezésében zajló találkozónak már negyedik éve állandó fellépője a Pécsi Balett.

MTI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu