Olasz filmes gasztrotörténetek

657

A milánói expón egy izgalmas kiállítás várja a gasztronómia kedvelőit. Az elmúlt évtizedek olasz társadalmi-gazdasági viszonyait gasztrotárgyú filmeken keresztül mutatják be a közönségnek.

Az olasz filmművészet mindig érzékenynek bizonyult az ország társadalmi változásai iránt. Csak meg kell néznünk Sophia Loren filmjeit és máris megismerjük a dél-olasz városok, falvak világát. Visconti alkotásait, hogy benyomást szerezzünk olasz kispolgár életéről. Nem beszélve Felliniről, akinek filmjei, a Róma vagy az Édes élet a legjobb korrajznak bizonyultak.

fotó: Sebestyén László
fotó: Sebestyén László

Hasonlóképpen az olasz konyhaművészet is tükrözi az olasz társadalom és gazdaság változásait. A trattoriák, osteriák kínálata, a tészták elkészítésének ezerféle módja mellett ma már ott tartunk, hogy a világ második legjobb étterme is olasz, Massimo Bottura Francescana nevű osteriaja. A falusi olasz konyhától a polgári konyháig vezető utat tökéletesen be lehet mutatni a filmeken keresztül.

Erre tett kísérletet a milánói expón látható kiállítás, ahol az 1949-es Láncok című filmtől a nyolcvanas években készült Makaronin keresztül bemutatják, milyen szerepet játszott az étkezés az olasz társadalomban.

Előfizetői ügyfélszolgálat:
Tel.: (1) 461-1447
E-mail: elofizetes@magyarkonyhakiado.hu
Ügyfélfogadás: munkanapokon 8-16 óráig

Fizessen elő a Magyar Konyha Magazinra!


Előfizetési díjaink 2015-ben:

Éves előfizetés: 4700 Ft
Féléves előfizetés: 2600 Ft

Online előfizetés

Ajándékozzon Magyar Konyha Magazin előfizetést!

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu