Max konyhája – Tzaziki

563

Amikor először kóstoltam a tzaziki-t (czacikit), azonnal megkedveltem. Sokat és sokszor készítettem, de mindig változott, alakult a saláta.

Aztán amikor elkezdtem készíteni a házi krémsajtot, attól fogva ehhez is lecsepegtettem a joghurtot. Kevésbé ázik el a dolog, megfelelően krémes lesz az állaga. Érdemes megnézni, hogy az alatt a röpke kb. két óra alatt, mennyi savó válik ki a joghurtból.

 
Hozzávalók:
 
2 doboz 450 gr-os natúr joghurt,
3 db kemény kígyó uborka
1-2 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj, só, bors
 
Az uborkát alaposan lecsutakolom, és durvára reszelem. Sózom, majd egy szűrőkanálban félre teszem csepegni. A joghurtot kikaparom a dobozból, bele egy tiszta póló/géz anyagba, és azt is szűrőbe teszem csöpögni. Hagyom állni kb. 2 órát.
A joghurtot kikeverem az olajjal, ízesítem, belereszelem a fokhagymát. Az uborkát kicsavarom, és egy hablapáttal óvatosan összekeverem az egészet.
Fedeles műanyag edényben teszem a hűtőbe, mert erős az illata.
Nem tudom meddig fogyasztható, mert a másnap reggelnél tovább egyik sem maradt meg. Tökéletes „csak úgy evéshez”, vagy grillezéshez, piknikhez.
Hozzá egy könnyű rozé vagy siller, egy szeletke rozsos-magos kenyér, és éljen a mediterrán „fílíing”.
 

 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja 

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu