Max konyhája – Svájci lepény

351

Édes kelt tészta alap, gyümölcs és sült puding. Magában is finom ételek de egyben, maga az édes kísértés. Tartalmas desszert, könnyen elkészíthető, és a variációk száma végtelen.

Hozzávalók, 2 db 30 cm-es formához:

 – 6 dkg (narancsos) cukor
– 5 dkg vaj
– 2,5 dl tej
– 2 egész tojás
– 4 dkg élesztő
– 55 dkg sima liszt
– 1 csipet (citromos) só
 
Feltét:
 
– tetszés szerinti gyümölcs, kb. 40 dkg, most alma és barackbefőtt, de lehet meggy, áfonya vagy körte
 
Öntet:
 
– 4 tojás
– 2,5 dl tejszín
– 5 ek cukor
– ˝ kk. cukor
 
 
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, és egy lisztezett tálban, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Újra átgyúrjuk, kettévesszük és kb. 30 cm kör alakra nyújtjuk. Bele helyezzük egy sütőpapírral bélelt pite vagy pizza formába, úgy hogy közben egy kis peremet is készítünk neki. A másik tésztával szintén így járunk el.
Az almát meghámozzuk, felezzük, kimagvaljuk és keresztben beirdaljuk, a barackbefőttet lecsepegtetjük.
A tojást a fahéjjal és a cukorral habosra keverjük. A gyümölcsöket eligazítjuk, a közét feltöltjük a tojásos-tejszínes öntettel, és 180 C-on, kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Melegen szórjuk meg porcukorral, és egy rácson hagyjuk langyosra hűlni.
Jól illik hozzá egy adag vanília fagyi vagy egy bögre forró csokoládé.
 
Jó étvágyat hozzá!

 
 
 
 
Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu