Körtés-camembertes hús palacsintametélttel

328

A körte és a camembert sajt legyőzhetetlen, örök páros! Ízeik lágyan egymásba olvadnak, s jól kiegészítik a viszonylag semleges ízű sült húst.

Külön érdekessége a köret: metéltre vágott sós palacsinta! Meghökkentő, de csodásan finom! Hosszúnak, bonyolultnak tűnik leírás alapján, de kitűnően előkészíthető fogás, akár vendégvárónak is.

Hozzávalók:

A palacsintához, kb. 12 darab:

  • 2 tojás

  • 2 dl tej

  • 3,5 dl szóda/ásványvíz

  • 20 dkg liszt

  • csipet só

  • 1 ek. olaj

Ezen kívül:

  • 75 dkg színhús (csirkemell, combfilé, sertéscomb, tarja…)

  • tetszés szerint fűszerek

  • 4-5 db keményebb körte

  • olaj

  • 2 ek. liszt

  • kb. 3 dl tej

  • 1 korong camembert sajt

  • só, bors

A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, fél óra pihentetés után szép sorban kisütjük őket. Hármasával felcsavarjuk a kész palacsintákat, majd éles késsel metéltre vágjuk.

A húst befűszerezzük, fajtától függően vagy pároljuk kicsit fólia alatt, sütőben, vagy kevés olajon néhány perc alatt átsütjük.

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük, gerezdekre vágjuk.

Olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a lisztet, majd ovális habverővel kevergetve felöntjük a tejjel – besamelmártást készítünk. Sóval, borssal ízesítjük, majd a még forró mártásba tördeljük a sajtot, és hagyjuk felolvadni.

A palacsintametélteket tepsibe szórjuk, ráfektetjük a hússzeleteket, a húsra a körtecikkeket. Bevonjuk a sajtos mártással, és forró sütőben átsütjük 20-30 perc alatt.

 

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 

http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 

http://thechefviki.blogspot.com/ 

http://garffyka.blogspot.com/

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu