Grillezzünk! – Almás-sajtos krumplisaláta

333

Végtelenül egyszerű kis saláta, nem is különösebben látványos, de egyszerűségében és szerénységében a sajtok variálásával számtalan lehetőséget rejt magában!

Könnyű kefíres öntet, semmi majonéz, semmi tojássárgája, semmi olaj, csak a letisztult ízek. Némi kapor hozzáadásával fokozhatjuk a pikantériát. Grillhúsok mellé felettébb ajánlott!

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg újkrumpli

  • 2 nagyobb alma

  • 2-3 kis pohár (175 gr) kefír

  • 15-20 dkg tetszés szerinti, reszelhető sajt

  • só, bors

  • opcionálisan egy kis csokor kapor


 

 

A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és teljesen kihűtjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, a krumplihoz adjuk. A kefírt sóval, borssal, esetleg kaporral ízesítjük, belekeverjük az összes reszelt sajtot, majd összeforgatjuk az almás krumplival.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Szerző: 5PL

 

További információk és receptek:

 

www.maxkonyhaja.blogspot.com

www.thechefviki.blogspot.com

www.garffyka.blogspot.com

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu