„Főzz az egészségedért” 8. recept – Olasz fusilli

273

Ha gyorsaság, akkor tészta. S mivel előzőleg egy rettentő kondér csülökpörköltet főztem bográcsban, húsmentesre gondoltam. Cukkini, padlizsán, paradicsom, s hogy miért olasz? Ezeken túl a friss bazsalikom és oregánó miatt!

 

 

Szerző: Chef Viki
 

 Hozzávalók:

 
·           30 dkg fusilli (vagy bármilyen más) tészta
·           1 fej vöröshagyma
·           40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
·           1 cukkini
·           1 padlizsán
·           1/2 doboz kukorica
·           só, bors
·           oregánó, bazsalikom
 
A tésztát forrásban lévő, sós-olajos vízben a csomagoláson látható ideig főzzük, majd leszűrjük.
A padlizsánt meghámozzuk, kockára vágjuk, besózzuk kb. 15-20 percre, hogy keserű levét kidobja, majd leöblítjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a kockázott padlizsánt és a szintén felkockázott cukkinit, a fél doboz kukoricát. Fedő alatt, esetleg pici vizet aláöntve összefőzzük-pároljuk, kb. 15 perc alatt. Megfűszerezzük és készre forraljuk.
 
Rutinból reszelhető rá esetleg sajt, de szerintem teljesen felesleges, önmagában is nagyon finom!
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu