„Főzz az egészségedért” 27. recept: Padlizsános rakott tarjaszelet

305

Könnyű, nyári étel, aminek az előkészítése kezdőknek is megvan fél órán belül. Nem kell hozzá több eszköz, mint egy vágódeszka, egy kés, egy serpenyő, egy tepsi és egy kanál a tejföl keveréséhez.

A tarjaszeleteket (karajból is finom) kicsit megnyomkodtam, csak úgy ököllel, és megszórtam flekkenfűszerrel. Karikákra vágtam néhány paradicsomot és két kisebb padlizsánt (aki jobban szereti, cukkínivel is készítheti). Utóbbiakat mindkét oldalukon megsóztam, és hagytam állni, amíg a húst forró serpenyőben megsütöttem.

 
 
Kikent tepsibe elterítettem a szeletelt paradicsomot és megszórtam pici oreganoval.
 
A paradicsomokra fektettem a hússzeleteket. Ez azért praktikus sorrend, mert így a hús nem ér hozzá a tepsihez, nem tud odasülni, könnyebb elmosogatni.
 
 
A hússzeletek tetejét kiraktam a padlizsán karikákkal, amikről letöröltem a só miatt kiizzadt levüket. (Én a serpenyőben kicsit megpirítottam a szeleteket, de ez nyugodtan kihagyható.)
 
 
Egy kis pohár tejfölbe belenyomtam egy jókora gerezd fokhagymát és belekevertem azt a levet, amit a hússzeletek engedtek, amíg a sütés után a sorukra vártak. Végül az egészet bedugtam a sütőbe, kb. 15 percre, hogy kicsit összeérjenek az ízei és megpuhuljanak a zöldségek. Akinek kevés köretként a hússal sült zöldség, tálalhatja rizzsel, ami finoman felissza a levét.
 
Szerző:   jókaja
 
 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu