„Főzz az egészségedért” 18. recept: Tagliatelle al pesto alla genovese

237

Ha gyors és finom ebédet akarok készíteni, akkor biztos, hogy tésztaételt választok. Mindegy, hogy paradicsomos, tejszínes vagy zöldfűszeres, mindig találni tökéletese alternatívát.

Ez egy igazán klasszikusnak nevezhető tésztaétel az én konyhámban, az egyik kedvencem… talán.

Hozzávalók 2 főre:
 
25 dkg tagliatelle, 1 jó nagy csokor bazsalikom, 3 dkg fenyőmag, 6 ek olívaolaj, 2,5 dkg reszelt pecorino (érlelt juhsajt), 2,5 dkg reszelt parmezán, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só
 
 
Elkészítés:
 
A tésztát felteszem főni. Közben elkészítem a pestót. A hozzávalókat mozsárban krémesre töröm, vagy botmixerrel összeturmixolom őket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha a tészta (al dente) megfőtt, akkor leszűröm és azon nyomban összekeverem a pestoval. Ez utóbbi azért fontos, mert csak a frissen főtt tésztára tapad rá szépen a bazsalikomos szósz.
 
 
Szerző: Reni
 
 http://renidani.blogspot.com   – Az élet napos oldala.

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu