Flag-gasztro magazin: Kávés-narancsos trüffel

342

Egyik nagy-nagy kedvenc a narancsos ét csoki, némi kávéval kiegészítve így öltött új formát.Először az étcsokoládé karakteres íze jön elő, utána a kávé aromája. Mikor úgy gondoltuk, hogy oké, ennyi volt, felbukkan a kandírozott citrushéj, mintegy aláhúzva-kiegészítve az előző két ízt. Fergeteges élmény.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé (min. 50%)
  • 7,5 dkg vaj!!
  • 0,5 dl erős feketekávé
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek. narancslé/narancslikőr
  • 1-2 ek. kandírozott narancshéj
  • hempergetéshez kakaópor
 
A csokoládét darabokra tördeljük, hozzákockázzuk a vajat, beleöntjük a kávét. Gőz fölött, avagy gyorsabb tempóban mikróban, alacsony teljesítményen összeolvasztjuk. 500 W-on kb. 3 perc. Simára, fényesre kavarjuk.
 
 
 
Hozzáadjuk a porcukrot, a narancslevet vagy narancslikőrt, végül a felaprózott kandírozott narancshéjat. Alaposan összekeverjük.

A trüffel masszát alaposan áthűtjük – hűtőben, vagy ilyen időjárás mellett egész egyszerűen az erkélyen…

Egy tányérra kakaóport szórunk. Kiskanállal gesztenye nagyságú adagokat vájunk ki a csokoládémasszából, két tenyerünk között nagyon gyorsan meggömbölygetjük. Nem árt, ha a kezünk hideg!

Belehempergetjük a kakaóporba, majd egyesével kis papír kapszlikba ültetjük őket vagy tányérra sorakoztatjuk.

Hűtőben tároljuk, de fogyasztás előtt érdemes 30-60 perccel előbb kivenni, hogy igazán élvezhetőek legyenek az ízek!

 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu