Flag-gasztro magazin: Grillázsos kifli

446

Sikerült véletlenül olyan szaloncukrot vásárolni, ami nagyon nem ízlett senkinek? Szomorúan árválkodik a fa alatt egy tálban, és nem akar fogyni?

Használjuk fel sütemény töltelékeként, ahogy pl. a receptben egy tejkaramellás szaloncukor kel új életre grillázsos kifliként!

Hozzávalók:
 
Tészta:
 
– 2 tk cukor
– 1 ek olaj/vaj
– 3 dkg élesztő
– 2 dl víz
– 1 dl tejföl
– 10 dkg rétes liszt
– 40 dkg sima liszt
– 1 mk só
 
Töltelék:
 
– tejkaramellás szaloncukor
– barna cukor
– olvasztott vaj
 
 
Először a késes aprítóban a karamellát összeaprítom, és adok hozzá a cukorból, mert akkor tud összeragadni.
 
A tésztát összedolgozzuk, és kelesztjük, 35-40 percet. Újra átgyúrjuk, kettévesszük, és kinyújtjuk kör alakra, kb. ½ cm vastagra.
 
Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a karamellával, és egy kevéske cukorral. Egy görgős vágóval, 12 cikkre vágjuk, és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük olvasztott vajjal, és kelesztjük 25-30 percet.
 
Előmelegített sütőben, 160 C-on, szép barnára sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, de kicsit tovább, mint szoktuk, mert a forró karamella veszélyes lehet.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu