Flag-gasztro magazin: Batyuban sült camembert sajt

274

Gyors vacsora, vagy beszélgetős- mártogatós-kenegetős. Ideális azokra a napokra, mikor későn érünk haza az ünnepi előkészületből, vásárlásból. Nem kell hozzá a csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel.

Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajt, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet sűrítményt. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet.

Hozzávalók:

– 1-1 camembert sajt, legalább 125 g-os, (személyenként)
– zöld fűszerek (szárított petrezselyem, oregánó, bazsalikom, provanszi keverék..) 
– só, bors, olívaolaj, alufólia, növényi olaj
– a tálaláshoz: bagett, pirított kenyér szeletek, grissini, kétszersült.
Egy éles késsel bevágom a sajt tetejét, meghintem sóval, borssal, zöld fűszerrel és egy kis olajjal. Helyes kis batyut formázok belőle, és meleg sütőben, 200 C-on, 10-12 percet sütöm. Ehetjük a fóliából, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor ki boríthatjuk egy tányérra.
Jó étvágyat hozzá!
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu