A Szépség és a Szörnyeteg – 500. turnéelőadás Drezdában

275

Túl van az 500. turnéelőadáson a Budapesti Operettszínház A Szépség és a Szörnyeteg című produkciója, amelyet 2011 óta játszik német nyelvterületen a magyar társulat.

Lőrinczy György, az operettszínház főigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az 500. turnéelőadás vasárnap volt a drezdai Semperoperben, ahol telt ház előtt játszották a musicalt, és a közönség állva ünnepelte a társulatot.

Mint felidézte, annak idején szoros nemzetközi versenyben nyerték el a Disney-től A Szépség és a Szörnyeteg című musical játszási jogát Európa német nyelvterületein. A musicalt az elmúlt hat évben Németország mellett Ausztriában és Svájcban adták elő, és a nagy musicalközpontokban, Hamburgban, Berlinben és Bécsben is sikerrel mutatták be.

Hozzátette: külföldön 700 ezer néző látta a darabot, amelyet a több mint 300 magyarországi előadás közönségével együtt összesen csaknem egymillióan láttak már.

Belle-ek, Perc úr (Földes Tamás) és Nádasi Veronika, mint Tea mama

Hangsúlyozta, hogy a Magyarországon 2005-ben bemutatott, Böhm György rendezte musicalt külföldön is jól fogadták. A kritikákban általában kiemelik, hogy ugyanolyan profi az előadás, mint a nyugati produkciók, és érződik, hogy összeszokott, lelkes társulatról van szó. Túri Erzsébet különleges jelmezeit, Duda Éva koreográfiáját és a színészek kiejtését is dicsérik – mondta Lőrinczy György, megjegyezve, hogy a turnéelőadásokra külön szereplőválogatást tartottak, és a színészeket német nyelvű korrepetitor készíti fel az előadásokra.

Kiemelte, hogy a produkció teljes stábja magyar, több mint százan utaznak az előadással. Az érdekességek között említette, hogy a híres vacsoraképben, amikor az evőeszközök és a tányérok is életre kelnek, egy herendi étkészlet jelenik meg, amit nagyon szeretnek a nézők.

Földes Tamás

Az előadást, amelyet amerikai-német-magyar koprodukcióban mutat be az operettszínház, a magyar színházi élet legnagyobb ilyen vállalkozásának nevezte Lőrinczy György. „Nem hiszem, hogy van más előadás, amit ötszázszor játszottak volna külföldön” – mondta, hozzátéve, hogy a turnésorozat 2018 februárjáig mindenképp folytatódik, Drezda után augusztusban Linzbe utaznak, télen pedig Kölnben és Frankfurtban játsszák a darabot.

A szerződést ők is és a német koprodukciós partner a BB Promotion is szeretné meghosszabbítani, de a tárgyalások még folynak, mert a történet új filmváltozatának bemutatása új helyzetet teremtett a jogok tekintetében. A musicalt a következő szezonban nem játsszák Budapesten, de tervezik, hogy még műsorra tűzik.

Alan Menken, Howard Ashman és Tim Rice musicaljében a német nyelvű turnén Szörnyetegként Barkóczi Sándor, Homonnay Zsolt és Szentmártoni Normann, Belle, a Szépség szerepében Jenes Kitti, Füredi Nikolett, Kisfaludy Zsófia és Fekete-Kovács Vera látható. Gastont Németh Attila, Szentmártoni Normann és Magócs Ottó kelti életre. Az előadás zenei vezetője Makláry László, díszlettervezője Rózsa István.

mti.hu

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu