Mindenkit vár a Kaláka Egerbe

337

Palya Bea és zenekara, Lajkó Félix és zenekara, Szabó Balázs Bandája és a Kaláka várja az érdeklődőket a 37. Kaláka Fesztiválon.

Ötödik alkalommal rendezik meg Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiválját a hevesi megyeszékhelyen: Egerben június 23. és 26. között. Az összművészeti rendezvénysorozat megmozgatja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Három napon át Eger belvárosába, illetve a Vármúzeumba várják az érdeklődőket. Az Eszterházy téri ParkSzínpadon június 24-én délután fesztiválnyitó, június 25-én és 26-án délelőtt családi programok, gyerekelőadások lesznek, délutánonként pedig az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében koncertek, valamint kézműves vásár mesterség-bemutatókkal és kézműves foglalkozásokkal varázsolja el a látogatókat. Mindhárom napon kora estétől éjszakába nyúlóan két színpadon felváltva lesznek koncertek a Dobó István Vármúzeumban. Fellép többek között Palya Bea és zenekara, Lajkó Félix és zenekara, Szabó Balázs Bandája, a PASO, a Cimbaliband, Bognár Szilvia és Kónya István.

KalakaFesztvial_Betyarjatek

A Kaláka együttes koncertje – mint 36 éve mindig – vasárnap este lesz. Az idei fesztivál különlegessége, hogy a Betyárjáték című előadás – Ferenczi György és a Rackajam, valamint Kovács Norbert és táncosai közreműködésével – első szabadtéri bemutatója is itt lesz. Az előadást Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező rendezte. A fergeteges zene, a lenyűgöző táncjáték, a rendező legendás betyárfilmjeiből bejátszott képsorok és árnyékok teszik még látványosabbá a produkciót.

A fesztivál nulladik napján, június 23-án Bélapátfalván, az Apátságban indul a Verskoncert Szabó T. Anna és Lackfi János költők közreműködésével, amelyen muzsikál a Kaláka. Másnap pedig a Ciszterci templomban Sumonyi Zoltán verseire Gryllus Dániel által komponált A hegyi beszéd című dalciklust adja elő Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos.

KalakaFesztvial_BognarSzilvia_KonyaIstvan

A Templom Galériában a Bükki Nemzeti Park területén élő népművészek, népi iparművészek alkotásaiból nyílik tárlat Az én szívemben boldogok a tárgyak címmel. A Vitkovics-házban a III. Egri Tematikus Tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban Arcok címmel Molnár István Géza, Eger Megyei Jogú Város Nívódíjával kitüntetett fotóművész képei láthatók.

A Kaláka Fesztivál június 25-én részben csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programjaihoz, a MúzÉj helyszíneihez. A kiállításokon koncertek is lesznek a Kaláka Fesztiválon fellépő művészek közreműködésével. Izgalmas, sok élményt nyújtó éjszakára számíthatnak, akik részt vesznek a Dobó István Vármúzeum és a közművelődési intézmények közös játékában: a megtekintett kiállításokon pecséteket lehet gyűjteni a MúzÉj-kártyára, amellyel másnap (június 26.) a fesztiválra kedvezményesen lehet jegyet vásárolni. A Múzeumok Éjszakáján a Kaláka Fesztivál koncertjei belépőjegy nélkül tekinthetők meg!

KalakaFesztvial_Cimbaliband

Az Eger-regE Túrában, a fesztivál feladatlapos játékában idén a MúzÉj-kiállításaihoz kapcsolódnak a kérdések. Az esemény fővédnöke Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere.

További információk: www.kalakafesztival.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu