Brutalitás, erőszak Százhalombattán

358

Egy agresszív, törpe kisebbség megpróbálja terrorizálni Százhalombatta lakosságát.

Durva támadások érik az utóbbi időben Százhalombatta több intézményének, cégének vezetését. Az érintettek szerint a DK-hoz köthető Mi Városunk Százhalombatta Egyesület a színre lépése óta zaklatja a helyi közélet szereplőit.

Egy agresszív, törpe kisebbség megpróbálja terrorizálni Százhalombatta lakosságát, amit a nyilvánosság fegyverével kell visszaszorítani – jelentette ki lapunknak Vezér Mihály polgármester annak kapcsán, hogy a napokban megtámadták az egyik Duna menti vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit, előbbit mentővel kellett kórházba szállítani.

A polgármester szerint az elkövető, akinek fegyvere volt, lelövéssel fenyegette meg őt és több önkormányzati képviselőt. Az ügy előzményeiről elmondta: Szabó Attila helyi önkormányzati képviselő, a DK Pest megyei elnöke Mi Városunk Százhalombatta Egyesület néven civil szervezetet alapított, amely várhatóan indul az őszi önkormányzati választáson.

– Azzal kezdték a ténykedésüket, hogy illegálisan letöltötték az önkormányzat által harmincmillió forintból, több mint tíz év alatt összegyűjtött városi archívum retró képeit, és azokat törvényellenesen használták a civil szervezetük közösségi oldalán. Hasonlóan jártak el az MTI anyagával is, illetve az engedélyem nélkül használják Százhalombatta címerét, azt a látszatot keltve, mintha hivatalos szervezet lennének. Amikor az archívumot felügyelő városi könyvtár vezetője szót emelt a gyakorlat ellen, attól kezdve pokollá vált az élete, őt és munkatársait folyamatosan inzultálják – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: támadják a kulturális központ igazgatóját, illetve a városi újság és a televízió főszerkesztőjét is.

Baloldali álcivilek megzavarnák a város nyugodt életét
Fotó: MTI/Kovács Attila

– Ezután jött a brutális erőszak, ami azért következhetett be, mert az egyik bántalmazott egy kritikus bejegyzést tett a Mi Városunk Százhalombatta Egyesület Facebook-oldalán, ezt a támadó az atrocitás során kifejezésre is juttatta. Közben a rendőrök előállították az elkövetőt, aki megjegyezte: ha feljelentik őt, és emiatt elveszik a vadászfegyvereit, akkor megöli és elássa a sértetteket. Az ilyen életellenes fenyegetéseket a gdanski gyilkosság miatt is komolyan kell venni – fogalmazott Vezér Mihály, aki szerint egyértelműen politikai támadás történt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre azt közölte: az érdi rendőrkapitányságon nyomozás indult egy 41 éves százhalombattai férfi ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Mi Városunk Százhalombatta Egyesület Facebook-oldalán bejegyzést tettek közzé; ebben kocsmai verekedésnek állították be az eseményeket, amelyekhez a közösségüknek nincs köze, és kijelentették: az erőszak mindenfajta megnyilvánulását elítélik. A bejegyzés tartalmazta Szabó Attilának a polgármesternek és a képviselő-testületnek címzett gondolatait is. Eítélte az erőszakot, ám a közbeszéd eldurvulásáért lényegé­ben a város vezetését tette felelőssé.

Borsodi Attila – www.magyarnemzet.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu