Vörösmarty présháza is látogatható a velencei Szent Orbán Borünnepen

292

Minőségi jazz zene, kiváló borok, ínycsiklandó ételek, borrendi felvonulás színesíti a hagyományos, ám a korábbiakhoz képest jelentősen megújuló szombati Szent Orbán Borünnepet Velencén, ahol Vörösmarty Mihály egykori présháza is nyitva lesz a látogatók előtt.

 A szervezők közleménye idézi Koszti András polgármestert, aki szeretné, ha a jövőben a fővároson kívüli gasztroesemények közül a velencei borünnep igazi zászlóshajó lehetne, hiszen minden adott hozzá. A nap egyik fénypontjaként jellemezte a Szent Benedictus Borlovagrend felvonulását a Marchin Jazz Band zenés felvezetésével.

A rendezvény egyik különleges színfoltja Vörösmarty Mihály egykori pincéje lesz, amely egész nap várja a látogatókat. A hagyományok szerint a költő és öccse az 1820-as évek táján vásárolta édesanyjuknak a présházat. A Szózatot is papírra vető költő nevéhez fűződik ráadásul a fröccs szó megalkotása, így a tiszteletére megkóstolható lesz a tradicionális helyi szőlőkből összeállított borújdonság, a Vörösmarty Cuvée.

A kultúrára szomjazókat több koncert csábítja. A Kodolányi János Főiskola jazz tanszék hallgatóinak koncertje után a Summer Jam trió, majd Török Ádám és a Mini együttes zenél. Fellép még gipsy swing műsorával a Harmonia Garden, Horgas Eszter és a Jazz Trió, Alaitner András együttese, valamint Palya Bea zenekara is színpadra lép.

MTI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu