Szerelmek éjszakája

656

Középkori titkos szerelmekről, udvari intrikákról és hódítási tippekről is képet kaphatnak az érdeklődők augusztus 27-én

a Királyi szerelmek éjszakáján. A nyár utolsó hétvégéjén a Diósgyőri vár esti programjain királyokkal és királynékkal idézhetik föl a látogatók a szerelem mámorító, szenvedélyes és olykor csalódásokkal teli pillanatait.

Az este hét órakor kezdődő programokon lesz lovagi bajvívás, szerelmi tűztánc és versíró műhely is. Boronkai Edina, a Diósgyőri vár kommunikációs menedzsere az MTI-nek beszámolt arról, hogy a vár ismét királyi sorsokról mesél majd, megidézi a legboldogabb és legszenvedélyesebb pillanatokat, amelyeknek az évszázadok során tanúja volt. A vár termei ezúttal is gyertyafény mellett, csoportos sétákon látogathatóak, az érdeklődők előtt pedig megidézik az uralkodók, udvarhölgyek, lovagok, és királyi írnokok alakját, akik kendőzetlenül mesélnek mindarról, ami a középkorban lopott pillantások, virágüzenetek és zárt ajtók mögött rejtőzött.

A vár termei mellett az alsó és a felső várudvar is megtelik élettel: a felső udvarban különleges mozgásművészeti produkciót láthatnak az érdeklődők. Ezen az éjszakán lovagköltő és muzsikus segítségével bárki szavakba öntheti érzéseit és kipróbálhatja, milyen volt lovagként udvarolni. A tűzzsonglőrök szerelmi tűztánccal készülnek, de az udvar kardcsattogástól is hangos lesz, hiszen a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend tagjai vívnak meg egy királyné becsületéért. A legkisebbek pajzs-, és fejdíszkészítésben, fazekas- és kovácsbemutatókon próbálhatják ki ügyességüket. Az alsó várudvarról késő éjszakáig kiszűrődnek majd a párválasztó táncház hangjai – jegyezte meg a kommunikációs szakember.

Forrás: MTI

Fotó: diosgyorivar.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu