Design Terminál a Völgyben

346

Már javában zajlik a Művészetek Völgye programsorozata, amelynek részeként az idei évben is önálló Design Terminál Udvarral várja a látogatókat a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős szervezet.

Az impozáns környezetben designvásárral, közösségi faipari műhellyel, pajta mozival, interaktív beszélgetésekkel és változatos koncertekkel készülnek.

A Design Terminál Udvar látványáért ezúttal is a Hello Wood csapata felel, akik izgalmas fainstallációt terveztek a kapolcsi Király Udvarba. A Design Terminál célja

közösségi tér létrehozása a Művészetek Völgyében, ahol a látogatók mellett a meghívott vendégek is inspirálódhatnak abból a környezetből, amelyet Kapolcs nyújt. A kapolcsi Király Udvarban a mindennapokban valószínűtlen találkozások jönnek létre designerek, tervezők, építészek, kreatívipari vállalkozók, intézményvezetők és városi döntéshozók között. A programok során a fesztiválozók tervezők, vállalkozók és művészek személyes és szakmai beszélgetésein vehetnek részt.

A naponta megrendezendő programok között van a designvásár, melynek keretében mindennap 11:00 és 19:00 között hazai tervezők, designerek egyedi darabjainak pop-up vásárával várják az érdeklődőket. Mindennap 15:00 és 17:00 között a Hello Wood új közösségi faipari műhellyel – „Technika Nyitott Faműhely” – készül kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Hello Wood alkotócsoport, illetve alkotótábor, ahol az építészeti szakma nagyjai a legtöbbet hozzák ki a jelentkezőkből. Ez az a hely, ahol bárki felteheti a koronát a portfóliójára, ahonnan az alkotásai neves kiállításokra és a médiába vándorolnak, miután megmutatják magukat a Művészetek Völgye látogatóinak.

13782235_1013748885387714_361006061391649610_n

Pajta Mozi elnevezéssel mindennap 12:00 és 18:00 között minden egész órában animációs filmet vetítenek gyerekeknek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem válogatásában, esténként pedig 21 illetve 23 órai kezdéssel a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja által szervezett koncertek és bulik várják az érdeklődőket. A fesztiválon a Design Terminál Udvarban fellép többek között az alternatív rock műfajában kalandozó The Immigrants, Szatmári Juli és zenekara vagy éppen a Hősök hiphop formáció. A Művészetek Völgye és a Design Terminál Udvar július 31-ig várja a fesztiválozókat.

Vargacz Alexandra

Fotó: Design Terminál Facebook-oldala

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu