Dallamok a Várkertben

403

A Várkert Bazár idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programjaihoz: június utolsó szombatján, június 25-én egyedülálló tárlatvezetésekkel, gyerekeknek és felnőtteknek szóló művészeti expedíciókkal és a Cseh Tamás Program feltörekvő zenekarainak koncertjével várnak minden érdeklődőt a délután hatkor kezdődő rendhagyó programokon.

A Nézők és képek Pest-Budán című kiállítás képei között hat órakor indul az első expedíció, melyen a gyerekek megtudhatják, kik voltak a legelső nyilvános tárlat első magyar kiállítói és a magyar mezőny sztárjai. A művészeti expedíción természetesen felnőttek is részt vehetnek, ők este nyolctól indulhatnak felfedezőútra.

Az Új világ született – Európai testvérháború 1914–1918 című kiállítást rendhagyó tárlatevezetések keretében tekinthetjük meg 19.00, 20.00 és 21.00 órától, majd este kilenckor a világháború reménységét, várakozását és reménytelenségét bemutató vers- és sanzon-est kezdődik, Császár Angela és Nagyváradi Erzsébet előadásában.

 

A Várkert Bazár gyönyörű Neoreneszánsz kertjében 18.00, 19.30 és 20.30 órától tematikus idegenvezetéseken vehetünk részt, melyek során a Várkert Bazárhoz kötődő művészek, alkotók hétköznapi, de nagylelkűségük miatt valóban hősies életébe nyerhetünk bepillantást. Majd a 18.30-tól, 20.00-tól és 21.00 órától induló Zsolnay-sétán a Várkert Bazár pavilonjainak mennyezetét díszítő majolika kazetták nyomán az örök kísérletező és újító, Zsolnay Vilmos nyomába eredhetünk.

CA0E0FBDCD598DC4218A4DEAE9A62A0986E089D1CCD222E6C1pimgpsh_fullsize_distr

A képzőművészeti kiállítások mellett zenei programokkal is várják a kikapcsolódni vágyókat a Várkert Bazárban: az Öntőház udvaron felállított színpadon már délután háromtól a hazai könnyűzene feltörekvő zenekarai adnak koncertet. Fellép többek között az Anton Vezuv együttes, a StabilFrazír, a Dope Calypso, a Palma Hills és a Tha Shudras, este kilenckor pedig a Kerekes Band koncertje zárja a zenei programokat.

A tárlat- és az idegenvezetésekre, valamint a múzeumpedagógiai foglalkozásokra a muzej@varkertbazar.hu e-mail címen regisztrálhatnak.

dsc_2832__copy_

A Várkert Bazár idén nyáron is rengeteg mozgalmas zenei programot kínál a kikapcsolódni vágyóknak: június 17. és 19. között itt rendezik meg a II. Budapesti A Cappella Fesztivált. Majd 21-én a Zene Ünnepével folytatódnak a rendezvények, míg augusztus 14-ig a Zenélő Budapest programsorozat keretében a Várkert Bazár Gloriettje és szökőkútja környezetében huszárruhás rézfúvós együttes lép fel minden péntek, szombat és vasárnap 16 és 17 órakor. Ugyancsak ebben az időszakban vasárnaponként 14.30-kor és 15 órakor négytagú szaxofonegyüttes J. Strauss polkáival szórakoztatja a sétálókat a Neoreneszánsz kertben, míg a Zeneakadémia jelenlegi és volt növendékeinek kamarazenei koncertjeit minden csütörtökön 19.30-tól a Szárazárok színpadon hallgathatja meg a közönség.

A nyári rendezvények megvalósítását a Szerencsejáték Zrt. támogatja.

Fotó: Csákvári Zsigmond

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu