Bayer Zsolt: Ezért Gyűlölnek

370

Migráció, ellenzék, meghülyült Európa.

A blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, (az interneten közzétett napló), amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e… A blogok többsége nyilvános weblapként működik, bármely internethasználó által elérhetően. Az eredeti »weblog« kifejezés a »web« és »log« (napló) szavak összetételéből keletkezett, ebből rövidült a mára bevetté vált blog alakká… /(we)b log ‘(világ)hálós’ napló/
*
Részletek a kötetből:

– Egy mondattal: mivel ajánlanád a könyvedet, ezt a blogkönyvet azoknak, akik visszaküldték a kitüntetéseiket?
– Figyelj Ákos, ha valakinek nem kell ezt a könyvet ajánlani, azok ők, mert kívülről tudják minden sorát.

– Zsolt, miért is kezdtél el blogolni?
– Ha valami távol állt tőlem, az a blogolás volt. De van egy barátom, Csúri Ákosnak hívják – talán ismered… -, aki megtalált ezzel a marhasággal, hogy mi lenne, ha elkezdenék blogolni? Mondtam: ez tiszta hülye. Aztán elkezdtem, mert olyan szépen kért. És néhány hónap alatt függővé váltam. Komolyan.

Ugyanis egy dolog miatt jó. Eszembe jut valami, nem kell megvárni a holnapi, vagy az egy héttel későbbi lapszámot. Megírod, feldobod, 5 perc múlva ott van. Úgyhogy ezt most már szeretem csinálni.

Nyelvezet, stílus. A blogolás egy szabadabb műfaj.
– Képzeld el, amikor én szabadjára vagyok engedve.

Szabadabb műfaj – témában és nyelvezetben egyaránt – amiért a szerző kapott is hideget-meleget egyaránt. De, ahogy meséli, a kettős mérce ebben is tetten érhető.

Amikor a Magyar Narancs hasábjain hasonló stílusban írt az MDF-kormány egyes tagjairól, akkor ünnepelt, ösztöndíjakkal kínált tehetséges titán volt a ballib oldalon. Most, amikor róluk ír hasonlóképpen, akkor egyből tehetségtelen, elfogadhatatlan stílusú és rettenetes – ugyanazok szemében.

Pedig a blogolást Bayer nem tartja klasszikus értelemben vett újságírásnak, inkább krokik, pillanatfelvételek, glosszácskák születnek.

Amelyek kiállták az idő próbáját, mert a 2015-ös gondolatokat éppúgy igazolta a történelem, mint a 2017 szeptemberében leírtakat is.

Migráció, ellenzék, meghülyült Európa.

*
Az „Ezért Gyűlölnek” című, önéletrajzi ihletésű, a szerző munkásságát a hírzajtól hátrébblépve szemlélő kötetben a nagyhatású véleményvezér Csúri Ákossal, a Blogstar jobboldali blogbirodalom fejével kommunikál többek között

migrációról,
az ellenzékről,
és a mai Európáról

azaz röviden összefoglalva mindenről, ami megkeseríti és veszélyezteti az igaz magyarok mindennapjait.

Érdemes Elolvasni, Mielőtt Bőszen Támadni Kezdik…!

RENDELHETŐ!

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu