Pro Kultúra – Új irodalmi lap indul!

329

Hamarosan megjelenik a Pro Kultúra nevezetű folyóiratunk első évfolyamának, első száma, amely a Pólus Online, az Irodalmi Szempont és a Zenei Portál közös kiadványaként látja meg a napvilágot.

A folyóiratban a kulturális hírek mellett, helyt adunk az elemzéseknek, az interjúknak, az oktatói és elméleti anyagoknak is: irodalomnak, zenének, színháznak, mozinak, képzőművészetnek a tradicionális értékek mentén futó, illetve a tradicionális értékeket kereső kultúrpolitikai eszmefuttatásoknak is.

 A teljes borító letölthető INNEN

De ugyanakkor nyitottak vagyunk az új kulturális irányzatok és irányvonalak felé is. Első számunkban a kulturális hírek mellett, koncert és fesztiválmustrát, könyvkritikát, etnográfiai és filozófiai tanulmányokat is olvashatnak.Minden hónapban bemutatjuk egy-egy régió kulturális életét, illetve az ott található művelődési központok tevékenységének körét, valamint az adott régióban tevékenykedő kortársaktól is leközlünk alkotásokat. Első lapszámunkban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kortársakat mutatjuk be a széles közönségnek.

Első lapszámunkban Kultúrkritikai rovatában a Kicsi Hang zenekar munkásságát vesszük górcső alá, valamint karcolatot olvashatnak a Pólus Médiahálózat Zenei Portáljának főszerkesztőjéről, Szirota Jenniferről, aki a Csillag Születik tehetségkutató legújabb üdvöskéje.

A verseket tematikailag sorrendben állítva minden hónapban új témakörrel jelentkezik majd kiadványunk, amelyben partnerünk az Élő Költők Társasága nevezetű internetes csoport. Első lapszámunk tematikája az erotika lesz, amelyben az Élő Költők Társasága által meghirdetett erotikus verspályázat műveit csoportosítjuk és közöljük le.

Az Irodalmi Szemponton meghirdetett novellaíró pályázatra beküldők közül Gálfalvi G Zsolt, Hüvösvölgyi Márton, Szabó Jolán, Tóth Ilona, Strissovszky Szilárd, Sziegl Laura, Nemere Domonkos, Répás Zoltán, Kis Ármina, Szép Szilvia, Majoros-Jósvai Éva, Kis István, Szász Delinke, Nyírfalvi Károly, Haász Irén, Maksa Hun Balázs, Ilyés András-Zsolt és Csépányi Balázs alkotásai köszönnek vissza a Pro Kultúra nevezetű folyóirat hasábjairól.

Ezeken felül pedig verseket olvashatnak Jagos István Róbert, Pap Für János, Maksa Hun Balázs, Huri Valéria, Radnó György, Bencze Attila, Leleszi Balázs Károly, Dr. Vankó Gergely és Gyöngyös Imre tolmácsolásában.

Lehetőségeinkhez mérten a közeljövőben tallózni fogunk az irodalmi lapok tartalmából, illetve a folyóiratot is bővíteni fogjuk több érdekes témával is, amelyhez mindannyiuk ötletére számítunk. Hiszen nem kívánunk konkurenciái lenni, más újságoknak. Mi valami egyedit, valami szépet akarunk életre hívni.

A Pro Kultúra folyóiratot 1000 forintos darabáron (amelyben a postaköltség is benne foglaltatik) a következő bankszámlaszámon lehet előrendelni:

Bencze Attila (CIB Bank)

10700141-65990988-51100005

E-mail: benczeattila@yahoo.com

Telefon: 0630 406 8169

Amennyiben utánvéttel kérik a folyóiratot (hiszen erre is van lehetőség) úgy a folyóirat ára 750 forint, míg az utánvételi díj illetve postaköltség 1300 forintba fog majd kerülni.

Bencze Attila főszerkesztő – benczeattila@yahoo.com

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu