Lissa Price – A testbérlők – Leszámolás

307

Aki szerette az Éhezők viadala trilógiát, vagy úgy általában kedveli a disztópiákat, az dörzsölheti már a kezét, mert itt a Testbérlők folytatása.

Callie Woodland rendkívüli lány: nem elég, hogy tökéletes szépség, de a fejében egyedülálló chip lapul. Ő az egyetlen Több FelHasználós Donor, vagyis egyszerre többen is belekerülhetnek a testébe, és irányíthatják őt.

De még így sem olyan egyszerű Callie Woodlandet irányítani, mert aki valami gonoszságra akarja kényszeríteni, az előbb-utóbb rajtaveszt. Legyen bármilyen ravasz vagy bármilyen kegyetlen.

Callie Woodland rendkívüli lány: szép, okos és talpraesett, aki nem hagyja, hogy a gyengéket kihasználják, és nem lankad addig, amíg a szerettei biztonságba nem kerülnek ebben a spóraháborúk, ínség és egyenlőtlenségek sújtotta új világban.

Callie Woodland rendkívüli lány, akinek talán sikerül visszaszereznie még a saját testét is.

Maga az írói stílus elég jellegtelen, nem ez az erőssége az írónőnek. A fantáziája viszont annál inkább. A sztori alapötlete zseniális, ezért tényleg érdemes volt elolvasni. A történet röviden:

Egy világméretű háború után vagyunk, az emberek képesek végre egy másik ember testébe bújni. A tehetősebbek kiváltsága lett, hogy bérbe vehetik más, szegényebb, rászorulók testét. A 16 éves Callie is bérbe adja testét, hogy eltarthassa kisöccsét, akivel árván maradtak. De a fejébe ültetett szerkezet meghibásodása miatt, Callie végig magánál van, miközben a vendég elméje is megjelenik. Miközben a dúsgazdagok életét éli, egy halálos terv részévé válik, és rájön, ha túl akarja élni, ki kell derítenie a rejtélyt.

Az, hogy a test cserélhető lehet egyszer, érdekes ötlet. Hogy mire lesz képes az orvostudomány x év múlva, egyelőre fogalmunk sincs. De a tudósok számára még mindig vannak ismeretlen területek, ami az elménket illeti, és biztosan számtalan kérdés is van még. De az biztos, hogy az irány pontosan ez. A test öregszik, amit az emberek nem hajlandóak elfogadni, főleg, ha a szellem még ép. Már most is rengeteg a kozmetikai készülék, amivel fiatalodhatunk, számtalan plasztikai beavatkozás közül választhatunk, szinte fel sem merül, hogy együtt éljünk ráncainkkal.

A szerzőnő elég sok dolgon átsiklik, és néhol kissé hiányosra sikeredik a karakterek kidolgozása, sőt, sokkal többet ki lehetett volna hozni a környezetből és a jövő technikai fejlődéséből. Az sem ártott volna, ha a főszereplő kissé karakteresebb. De az ügyesen adagolt feszültség és az érdekes környezet azért jócskán eltereli erről a figyelmünket.

Sőt, itt-ott még némi áthallást is érzek a Burok c. könyvből (Stephenie Meyer), nem mondom, hogy lopta az ötletet, de aki olvasta Meyer könyvét, az tudja miről beszélek. (Egy test, két lélek ötlete)

(Könyvkuckó) – http://pauza.cafeblog.hu

Megrendelhető:

http://www.agavebolt.com/840-a-testberlk-leszamolas.html
 

A kötetet köszönjük az Agave kiadónak!

 

Flag – Könyvek – www.flagmagazin.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu