Állati Megasztár a mozivásznon

142

Az Énekelj (Sing) című animációs mozira egy rossz szavam sem lehet, mint gyakorló apának.

Mindent hozott, amit elvártam, és még a kisfiam is élvezte, pedig először azt hittük lányos film lesz.

Az Énekelj című animációs film inkább ajánlója, mint kritikája

Először is egy szolgálati közlemény: soha ne vegyenek a gyereknek akkora kukoricát, amekkorát kíván, csak eggyel kisebbet, sőt maguknak is! Nem, nem azért, mert ilyen hosszú a film, hanem, mert minden más esetben a családi ebéd ugrott, már amennyiben a matiné-előadásra fizettek be. De, jöjjön a lényeg! Adva van egy koala (Moon), aki az apjától örökölt egy színházat, amely olyannyira likviditási gondokkal küzd, hogy a csőd szélén áll. Jön a nagy ötlet, szervezzenek énekversenyt, mostanában úgyis az a menő – sorban állnak majd a fellépők, ömlenek a nézők.

Koalánk fel is ajánl 1000 dollár pénzdíjat a nyertesnek, ami egy vicces szituáció folytán (nem lövöm le a poént, mert ez a fő motívum, ráadásul tényleg mosolygós) 100 000 dollárrá változik a röplapokon.

Következmény: tényleg óriási sorban jönnek az önjelölt állati énekesek a csigától, a japán cicákon át egészen a bölényig. A zsűri, azaz Mr. Moon színházigazgató, és bájos(nak nem mondható) titkárnője kiválogatják a képzeletbeli város legjobb hangú énekeseit: egy öntelt utcazenész egér, egy számos gyermekes self-made-singer malacanyuka, egy szerelmi csalódott tini-punk tarajossül-lány, egy gigalámpalázas elefántlány és egy érző szívű gengszter-palánta gorilla. (Szép kis csapat – mondhatnánk! De tényleg az!)

És még ezzel sem spoilereztem túl sokat. A rajzolt táncoló-éneklő állatokat, mint archetípust a mozivásznon Walt Disney találta fel, és vitte csúcsra. A recept azóta is (mindig) működik, a siker garantált. Most is! A történet szerint, egy fatális véletlen folytán, minden a szó szerint összeomlik, a földdel lesz egyenlővé, hogy … és itt már nem mesélek tovább, találják ki, vagy inkább nézzék meg!

Az Énekelj ugyanis, hozza azt a biztos dramaturgiát, ami a gyerekeknek kell, de természetesen, ahogy egy jó modern animációs filmhez illik, a szülők is élvezni fogják.

MERT!

Jók a zenék, olyan dalok hangzanak el, amelyeket nap, mint nap hallgatunk a rádióban. Mai slágerek, amiket a kölykök is ismernek, de többször van kikacsintás a könnyűzene történetébe is: például a film egyik katartikus csúcspontján, egy időtlen sláger, az I’m Still Standing (eredeti előadó: Elthon John) hangzik el (hogy mást ne mondjak). És, hogy melyik állat adja elő? Tippeljenek, a válasz ott van az 5 előadó között, vagy inkább nézzék meg a filmet, élvezni fogják!

Zelnik Bálint

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu