Sorozat mustra XXVIII. – Melrose Place

304

Jött, látott, és nem győzött. Egy újabb sorozat reboot, elő kellett szedni egy másik klasszikust, ami sajnos (vagy nem) csak 18 részt élt meg. Az első évad után törölték, hogy miért? Olvassátok el a bejegyzésünket és talán össze tudtok rakni valamit ti is. Finálé kritika/vélemény, tömören.

Mikor a CW elkezdte újraértelmezni a régi sorozatokat, és előszedte a kosárból a korábban már nagy sikernek örvendő 90210-et, már sejteni lehetett, hogy itt nem állnak meg. A 90-es évek egyik kult-sorozatát is újra fel szerették volna futtatni, így a Melrose Place is rossz kezekbe került, és 2009 szeptemberében teljesen új bandával, de elindultak meghódítani a nézők kegyeit. A teljesen új, egy apró ferdítés, az évad során négy, régebbi szereplő is visszatért a sorozatba. Igaz, így utólag ezt kell mondjam, csak egy biztos visszatérő volt. Aztán a sorozat nem lett sikeres, a nézők kanyarba sem voltak, és a CW fejesei úgy döntöttek, hogy a régi arcokat kell visszahozni, akik talán segíthetnek. Így fordulhatott elő, hogy Michael mellett, Amanda, Jo és Jane is visszatért, kisebb nagyobb szerepekre.

 
A történet természetesen a régen megismert házba játszódott, és egy nagyon fiatalos – lendületes csapattal próbálták megkezdeni az első évadot. A csapat tagjai közül Katie Cassidy lehetett a legismerősebb. Szerepelt már korábban más CW sorozatban is, nagy sikerrel (SupNat) és az előző évadban Harper szigetén is feltűnt. Mellette még több ismert vendégszereplő is előkerült. Lehetőséget kaptak arra, hogy főszereplőként is bizonyítsák rátermettségüket. Viszont nem árulok el nagy titkot, ez egyáltalán nem sikerült nekik. Katie mellett sajnos nem sok jó alakítás volt az évadban, és olykor nála is nehéz eldönteni, hogy a szépségét vagy a tényleges játékát díjazza az ember.
 
 
A történet is a megszokott, egy átívelő szállal fűszerezve, jobban mondva kettővel. Az elején nem mondtam, de a visszatérő négy szereplő mellett, Sydney is visszakapaszkodott a térképre, viszont rögtön az első részben meg is halt. Így az évad első fele, a gyilkos megtalálásáig ezzel volt fűszerezve. Majd jött Amanda, és az anyagi gondjai, valamint Sydney korábbi festménye vette át a főbb vonalat. Természetesen ezek mellett a házban lakók szerelmi életét, és munkájukat is megismerhettük. A karakterek viszont nagyon sokszor teljesen üresek voltak. Nagyon kevés alkalommal éreztem azt, hogy hitelesen tudnak alakítani a színészek. A helyzetek is kiáltottak a megszokottságtól.
 
Megismertünk egy alap helyzetet. Állandó párok, szinglik, stabil munkahelyek. Majd ezek kezdtek szépen köddé válni. Állandó veszekedések, megcsalások, munkahelyi problémák, szakítások – és sorolhatnám. Ismét nem árulok el nagy titkot azzal, hogy szinte senki sem ott végezte, ahol az első részben megismerkedtünk vele.
 
 
A finálé sem lett valami parádés. Próbáltak elvarrni pár szálat, és ez nagyjából sikerült is nekik. Ha nem is hatalmas, de több fronton apró cliff-ek maradtak a levegőben. Na nem a „ki a gyilkos” és az „igen vagy nem” kategóriában. De több karakter élete is megváltozott/hat a jövőben, és ezt nem valószínű, hogy megtudjuk majd.
 
Az elején egyébként még bizakodtam a sorozatban, a pilot-ról még írtam is, de aztán rájöttem, hogy nem leszek szegényebb azzal, ha kaszálni fogják. Az eyecandy faktor nem elegendő ahhoz, hogy megtartsunk valamit, és a múlt sem szabad, hogy befolyásoljon. Egy millió alatti nézettség mellett (0,6 körüli rating) nem szabad visszahozni. Az időpontra sem szabad kenni, valamint a felvezetést sem szabad hibáztatni. Ez a próbálkozás nem jött be, és nagyon gyorsan keresni kell valami jobbat. A „név” mint Melrose Place nem elég, mint már írtam, ahhoz, hogy az emberek rákapjanak.
 
 
Pontok tekintetében az első évad és a finálé is 5/10. Láttunk már sokkal jobbat is ezen a csatornán.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu