Sorozat mustra XXI. – Heroes finálé

538

Habár nálunk eléggé eltűnt a sorozat, azért biztos vagyok benne, hogy még sokan követik az eseményeket. Ha pedig így van, akkor azt is tudják, hogy a negyedik évad most ért véget. Erről olvashattok most egy hosszabb írást.

Minden idők legjobb Heroes része volt ez. Nem gondoltam volna, hogy ekkorát ütni fog. Ne, mondom ne fejezzék be! Szeretném látni a folytatást, mert megérdemlik. Az évad legjobbja volt ez – és sorolhatnám a megtévesztő, teljesen félrevezető jelzőket a fináléval kapcsolatban. Egyrészt, ne kövezzetek, szerettem volna, ha mindaz amit most leírtam, igaz lenne. Szerettem volna, ha egy nagyon jó Heroes évaddal lesz dolgunk, és azt is, hogy visszatérjenek oda, ahonnan elindultak. De nem jött össze nekik. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a harmadik évadhoz képest sokkal többet leraktak az asztalra. Nem követték el ugyanazokat a hibákat, voltak olyan részek, amik ha nem is tartalmaztak wtf!? érzéseket, erősek voltak.

Viszont minél jobban közelítettünk a fináléhoz, annál jobban körvonalazódni látszott, hogy nem tudnak mit kezdeni ismét a végével. Hiába építettek valamit 18 részen keresztül. Nem tudták végigvinni. Megint azt éreztem, mint az első évad végén, hogy minden porcikámmal a Peter Sylar csatát vártam, teljesen feleslegesen sajnos. Itt is annyira magasra építették Samuel karakterét, hogy a végén…na de ez már spoiler. Az viszont nem, hogy jelenleg azt kívánom, itt legyen vége a sorozatnak, még akkor is, ha elkezdték a hatodik fejezetet. Szokásos módon mutattak belőle, két percet, ami az „olyan” kategória. Természetesen érdekelne, hogy merre vezetik a dolgokat, de hiába felel meg ez egy kezdésnek, lehetne egy nagyon lezárás is. Kép alatt spoileresen folytatom:
 
 
Ha végignézzük a hősöket, akkor Hiro megkapta a Charlie-s lezárást. Szép volt, jó volt, köszönjük. És még időben eltudott menni a Samuel csatába, ahol emlékeim szerint nagy szerepe volt. Peter és Sylar is megérkezett. Utóbbi megtért, jó lett, amit Matt nem nagyon tudott elhinni, így küldött valakit utána. Ennek lesz e még jelentősége, nem tudom, mindenesetre Sylar, Peter és a jó oldalán harcolt. Claire és Noah, Tracy segítségével kiszabadult, akinek szerencsére több szerep nem jutott. Viszont Claire megint hatalmasat alakított. És én ezt még mindig nem értem. A hatalmas beszéd Samuel ellen inkább vicces volt, mint komoly. Adhatták volna másnak is ezt a fontos szerepet.
 
Lényeg a lényeg, Samuel nem tudta megölni az embereket, mivel Hiro elteleportálta azt összes hőst mellőle, így az ereje a nullával lett egyenlő. A harc Peter ellen, minden volt csak komoly nem. Pedig annak indult, de aztán inkább vicces kötélhúzás lett belőle. Ha már Peter, sosem gondoltam volna, de talán ő fejlődött a legtöbbet, még akkor is ha Sylar megtért. Szóval Peter már nem idegesítő, mint korábban. Nem akarnám kinyírni. Viszont az egész sorozattal kapcsolatban, remélem az NBC megteszi.
 
A következő etap felvezetése egyébként annyi lett volna, hogy ha már ott voltak az újságírók, Claire felmászott az óriáskerékre és leugrott. Felvették, látta mindenki, szóval a hős kilépett a nagyobb közönség elé. Hiába volt ott Noah, Peter, Sylar, Hiro, senki nem akadályozta meg. Az új évad, ha lesz, innen fog folytatódni tehát.
 
De továbbra is mondom, ne legyen. Ezt a szintet, és ezt a „semmit” még nagyon sokáig eltudnánk nézni, mármint azok, akik megmaradtak a sorozat mellett. És valljuk be, évről évre egyre kevesebben vagyunk. Az amerikai nézettség is rohamosan csökkent. Már átlagosan kevesebb mint 5 millió nézője van egy résznek, és 18-49-ben is nem egyszer volt 2,0-ás rating alatt. Ezek a számok önmagukért beszélnek, és azért kiáltanak, hogy valami újat kell behozni. Próbálkozni kell, mert ez a lassú víz, most már nem partot mos, hanem szépen lassan lefolyik. Értsd ezt úgy, hogy a fél illetve milliós nézettségveszteségek még eltarthatnak sokáig, de nincs értelme megvárni. Ha egy event jellegre, mint egy finálé is, nem tudják megmozgatni egy kicsit jobban a nézőket. Vagy nincs plusz néző, aki azt mondaná, hogy „oké, kihagytam az évad jelentős részét – de megnézem mit hoznak ki a végéből”, akkor felesleges arra hajtani, hogy majd a premierre lesz. Most mondom, nem fog összejönni. Ennyi volt, fejezzük be ott, ahol a legkevésbé fáj mindenkinek.
 
Gondolkoztam a pontokon is, és nem akarok nagyon rossz lenni, így maradjunk annyiban, hogy az évadra és a fináléra egy közepesnél erősebb, 6/10-et adnék.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu