Sorozat mustra VII.

260

A héten kevesebb filmes hír mellett, több sorozattal tudunk foglalkozni legalább, bemutatjuk nektek a Hung című újoncot, jön egy rövidebb összeállítás arról, hogy mely sorozatok indulnak be a héten, illetve egy kevés nézettséget is megosztok veletek az előző hétről.

Vágót elkapták a Hetesek

Csak röviden szeretnék erről beszélni, nem kell állandóan a nézettséggel foglalkozni, de mivel egy hete lett vége az uborkaszezonnak, érdemes meglesni, hogy milyen eredménnyel sikerült indulniuk az új műsoroknak. Erről egy hete már volt egy beszámoló, most csak azt szeretném kiegészíteni.
 
Röviden és tömören, Vágó és az új műsora a Párbaj, minden este kikapott a Heti hetes sztárjaival összerakott Vacsoracsatától. Ami persze még nem jelenti azt, hogy esetleg a későbbiekben nem lesz sikeres a műsor. Már csak azért sem érdemes még nagyon ezzel előre számolni, mert mint minden új műsornak idő kell, másrészt meg a Heti hetes van annyira ismert, hogy ott ragadjanak az emberek. A héten már kevésbé elismert Celebek főznek, elég csak Lola nevét mondanom, így nem biztos, hogy erre hasonlóan nagy számban lesznek kíváncsiak a nézők. A számok egyébként: átlagot nézve Vágó egész héten 1M néző alatt teljesített, közelebb a 900 ezerhez, míg a Vacsoracsata nem egyszer elérte az 1,1M –os nézettséget.
 
A másik új Tv2-es műsor, a Celebműszak viszont már egyértelmű bukás, a Barátok közt ellen semmi esélye nincs, így nemsokára biztos le fog kerülni a képernyőről. Berényiék ellen nem nagyon tud mit kitalálni a csatorna.
 
 
Hung, avagy neki áll a zászló
 
Az HBO előtt megint megemelhetjük a kalapunkat, mert bizony sikerült nekik az idei nyárra is valami olyasmit letenni az asztalra, ami csak nagyon keveseknek jön össze. Az Entourage és a True Blood sikerei után ismét összekaptak egy nagyon jó csapatot, és a Hung a nyár legjobb drámája/komédiája lett. Egy kicsit a hazai vizekre evezve, gyorsan meg is kell jegyeznünk, hogy itthon sem sokáig tétlenkedtek, október 6.-án már nálunk is látható lesz, Hung: Neki áll a zászló címmel. Ami nem lenne annyira rossz cím, főleg akkor ha benne lenne a lényeg is.
 
 
Azoknak akik követik a korábban említett sorozatokat, na meg ismerik az HBO-t, nagyon jól tudják, hogy nem egy visszafogott, prűd csatornáról van szó, eddig is rengeteg meztelenkedést és fuck illetve shit-elést láthattunk-hallhattunk náluk, most ehhez jött egy olyan sorozat, aminek az a lényege, hogy a főszereplőt hatalmas farokkal áldották meg. Na azért nem kell megijedni, az eddig látott 9 rész alatt még nem került bemutatásra, viszont sok minden más igen.
 
A történetünk során Ray-t ismerhetjük meg, akinek frankón összejött minden. A középiskola során ő volt a legmenőbb srác, övé volt a legjobb csaj, aztán szépen felnőtt, a „legjobb csaj” elvált tőle, és a karrierje sem jött össze. Jelenleg középiskolai tanár, illetve a kosárcsapat edzője. Emellett meg leég a háza, a gyerekei emiatt elhagyják, visszaköltöznek az anyjukhoz. És természetesen ennek tetejében Ray úgy le van égve, ahogy csak lehet. Ekkor megy el egy suliba, ahol azt tanítják nekik, hogy lehetne sikeres vállalkozásuk. Itt fut össze egy korábbi ismerősével, akivel aznap éjszaka kefélnek egy hatalmasat, és ekkor jön az isteni szikra, Ray hatalmas farkával bizony nagy pénzeket lehetne keresni. Gondolom a többit nem kell leírnom, mindenki kitalálja magától, hogy Ray mivel is kezd el foglalkozni.
 
 
 
Ray megformálója egyébként Thomas Jane, akiről az első részben nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fogja hozni a karaktert, de mostanra már sikerült nagyon megkedvelni. Mint ahogy Ray futtatója is hatalmas választás, Tanya-t Jane Adams alakítja, aki szintén eléggé ellenszenves figura volt az elején, de aztán hatalmas változás állt be vele kapcsolatban is. Egyébként meg azt kell mondanom, hogy ezt a castingot úgy elbaszták ahogy van, mármint teljesen jó értelemben. Ennyire sok „selejt” embert nem is tudom, hogy tudtak összekapni. Egy igazán jó nő, vagy jó nőt alakító karakter sincs a sorozatban. Ray gyerekei alapjáraton defektesek, míg a volt feleségét alakító Anne Heche egy kicsit idegbeteg csajszit hoz. De pont ebből a tökéletlenségből jön a Hung lényege, és pont emiatt tökéletes kikapcsolódás ez a sorozat. (Kép a feleségről, és a gyerekekről.)
 
Az első évadból még egy rész van hátra, egyébként 10 részes az évad, és mesterien keverték eddig a szálakat, ami a végére biztos fog még meglepetést okozni sokaknak. Nem szeretném ellőni senkinek a lényeget, én is csak kombinálgatok, de szerintem sokan kitaláltuk már, hogy ki lesz Ray következő kuncsaftja. Pontok tekintetében, a finálé ismerete nélkül eddig 8/10, remélem a végére sem szúrják el a dolgokat.
 
 
Ajánló: Smallville kilencedik évad
 
Eredetileg nem szerepelt volna a Smallville az „ajánló” rovatban, de mikor megláttam ezt a képet egyértelmű lett számomra, hogy nem mehetünk el mellette szó nélkül. De előtte még egy kis rizsa: a sorozat rajongói biztosan tudják, hogy az évadok végére mindig nagy huzavona alakul ki, hogy legyen e folytatás vagy sem? Természetesen mindig megegyeznek, hiszen a CW zászlóshajójáról beszélhetünk, így nem csoda, hogy a 9. évadra ismét visszatérnek. Már most lehet hallani arról, hogy ez az utolsó évad, meg nem lesz folytatás, de ezt játsszák évek óta, így ennek nem dőlünk be. Ami most egy kicsivel közelebb vihet a megoldáshoz, hogy a Smallville az eddig jól megszokott helyéről egy teljesen új időpontba kerül, ami nem biztos, hogy előnyére lesz.
 
A 9. évad első része, szeptember 25.-én (pénteken) este 8 órakor kerül a képernyőre (mi majd másnap reggel nézhetjük). Ez a pénteki időpont, az elmúlt időben egy sorozatnak sem tett túl jót, meglátjuk itt milyen eredmények fognak születni. Most pedig térjünk vissza arra a képre, amiről a bevezetésben beszéltem:
 
 
 
 
 teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu