Sorozat mustra I.

333

A héten már ígértük, tartjuk is magunkat hozzá. Jöjjön az első sorozatokkal foglalkozó bejegyzésünk, melyben helyett kapott a Mentalista, foglalkozunk a 90210 premierrel és próbálunk segítséget nyújtani abban, hogy milyen sorozatok indulnak majd júliusban…

Nálunk is búcsúzik a Mentalista

A Mentalista (The Mentalist) a 2008/09-es évad egyik legnagyobb meglepetése volt. Az amerikai közönség a CBS csatornán követhette hétről hétre Patrick Jane kalandjait. Majd hozzánk is eljutott szerencsére, hiszen az RTL-Klub látva a sorozat hatalmas sikerét idén februárban műsorra tűzte. Az első négy rész még a hétfői napon ment (nyerve az aktuális idősávot nézettségben, és többször az egész estét is), majd a Terminator sorozat hazai bukása után, az 5. résztől átkerült kedd estére, és innen bizony kirobbanthatatlan volt. Az RTL volt annyira rendes (ha ezt lehet ennek nevezni), hogy a sorozat hazai sikere ellenére nem kezdte el szüneteltetni, esetleg későbbre tartogatva, hanem a teljes évadot leadva, hatalmas rajongói tábort hozott össze. A Mentalista ennek köszönhetően eddig 22 este volt a nézők kedvence, és most jön a finálé. Július 7.-én este véget ér tehát az első évad, és mindenkinek ajánlani tudom, hogy üljön le az utolsó részhez, mert nem kisebb személy, mint maga Red John fog ismét feltűnni.

A sorozat sikeressége mindenképpen a főszereplőben keresendő. Simon Baker remekül alakítja az olykor fontoskodó, olykor a háttérben meghúzódó, de mindig nagyon jó hangulatot keltő Mentalistát.
Aki nem a természetfeletti képességének köszönheti elismertségét, hanem annak, hogy nagyon jó megfigyelőképessége van, remekül tudja befolyásolni a környezetét, és ezáltal sok vicces, de olykor drámai fordulatnak is szemtanúi lehetünk.
Az első évad szinte mindegyik része különálló, tehát bármelyik megtekinthető, mivel nyomozós sorozatról van szó, könnyen bekapcsolódhatunk. Az első évad során egy fő történet(szál) kapott nagyobb szerepet, és ez fog előkerülni majd a finálé során is. Vajon sikerül Patirck-nek végre elkapnia azt a sorozatgyilkost, akinek a családja elvesztését is köszönheti?
Kedden megtudhatjátok!

 
Visszaköszön a múlt – Bemutatkozott a 90210

Nagyon sokan vagyunk szerintem, akik nagyon jól ismertek a Beverly Hills 90210 első részeit. Még a 90-es évekbe jött egy teljesen visszafogott, átlagos család Beverly Hills-be, és a helyi középiskolába íratták be két gyereküket, Brandon-t és Brenda-t. Ezzel kezdődött egy több évadon keresztül tartó sikerszéria, ami a Melrose Place mellett, az adott korszak legmeghatározottabb sorozatai közé tartozott.

A mai divatnak megfelelően, a 2008/09-es évadra a CW elkészítette ennek a sorozatát a felújított változatát. Kaptunk egy családot, akik visszaköltöznek Beverly Hills-be. Megkaptuk a két gyereket is, akik a helyi suliba iratkoztak be, a többit pedig nektek kell megismerni. Amit én jelenleg elmondhatok, hogy az első évad már befejeződött, a TV2 viszont június 26.-án este elkezdte adni, és a hazai folytatás csak a ti kezetekben van.

Amennyiben nézett sorozat lesz, bőven lesz folytatás, hiszen az amerikai közönség számára szeptemberbe érkezik a második évad.

Mit kaphatunk az új 90210-től? Egy átlagosnak távolról sem nevezhető tini sorozatot. Melyben nagy szerepet kap az első szerelem, az első szeretkezés, kavarás minden mennyiségben. És ezek mellett örülhetünk a sok eyecandy-nek is. Az első évadról összességében annyi elmondható, hogy olykor nagyon jó részekkel tudták megörvendeztetni a nézőket, de voltak sajnos hulladékok is. Nekem nem célom sem dicsérni, sem leírni az első évadot, mindenki döntse el, hogy mennyire felel meg az ízlésének az új sorozat. Emlékeztetőnek tehát, péntek esténként keressétek a TV2 műsorán.

Segítünk választani – Sorozat premierek

A Mentalistával itt már nem foglalkozunk, de mivel véget ér az első évad, így helyet kap egy másik sorozat:

Július 14.-én (végre) bemutatásra kerül nálunk is a Chuck (RTL Klub) első évada, ami nagyon sokunk kedvence. Köszönhetően a rengeteg amerikai rokonnak, és a kora reggel érkező dvd-nek az első két évadot már sikerült végignéznünk, és csak annyit mondhatunk, hogy minden percet megért a sorozat. Hosszabban most nem mennék bele a sorozat ismertetésébe, bízok abban, hogy így vakon is adtok majd egy lehetőséget Chuck-nak.

Szintén ezen a napon, a Chuck után kerül a képernyőre a Minden lében négy kanál (Burn Notice), szintén az RTL Klub műsorán. Először is szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a cím fordításához, látszik, hogy profik dolgoznak ott. A kis kitérő után, röviden csak annyit mondhatok, hogy egy ex-kém-ről fog szólni a történet, akit felültetnek, és emiatt fel kell hagynia korábbi munkájával. De addig nem nyugszik, amíg nem találja meg a felelősöket, a nyomozás közben kisebb melókat is elvállal, ha már kémként rengeteg tapasztalatot szerzett több területen. A Chuck-hoz hasonlóan, amellett, hogy mindkettő kém-sztori, egyik vicces, másik komolyabb formában, a főszereplő(k) az, aki miatt érdemes nézni az itthon újoncnak számító sorozatot.

Folytatásban szó lesz majd a Hazudj ha tudsz illetve a Greek érkezőséről, de csak a következő sorozatos bejegyzésünkben. Térjetek vissza!

Felhívás/Kérés

Biztos vagyok benne, hogy mindenki más – más sorozatokat szeret, másért rajong. A tetszési index mindenkinél változik, éppen ezért szeretnélek titeket (kedves olvasókat) megkérni, hogy ha van olyan kedvencetek, amikről szerintetek érdemes lenni írni, akkor jelezzétek felénk, és foglalkozunk azokkal is. De egy személyben csak azokról tudok elsősorban hírt adni, amikről én is olvastam, vagy esetleg néztem őket. Köszönettel!

 

 teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu