Rövidfilm és kordokumentum

303

Az Ivan & The Parazol ismét egy különleges projektet álmodott meg Thurán Eszter producerrel és a Movibar Productions-zel közösen:

most megjelent, Festők, Építészek, Szobrászok És Egyéb Komédiások című EP-jük három magyar nyelvű dalára egyetlen, tizenöt perces kisfilmet forgattak, méghozzá vágatlanul.

A filmet Damokos Attila rendező és Nagy Marcell operatőr készítette, akikkel a kreatív együttműködés már nem újdonság, hiszen az előző, Cold & Deephez forgatott videójukat is az alkotó páros jegyzi.

A zenekar néhány kivétellel angolul írja dalait, történetükben ez az első olyan EP, amely csak magyar nyelvű számokat tartalmaz: a tavasszal egy teltházas Akvárium NagyHall-beli koncerten bemutatott, Bródy János szövegével megszólaló Ha megnyitod a szíved (ami a Love Is Like Bourbon On The Rocks magyar verzióját). Emellett az Illés klasszikusának feldolgozása, az Add a kezed mellett egy teljesen új szerzemény, a Dobd ki kalauzolja végig a nézőket a legendás Fészek Klub korabeli termeiben, a mai magyar underground zenei világában.

img_4220-edit-300dpi

A negyedórás kisfilm jóval túlmutat egy különleges, háromdalos videóklipen, hiszen azon túl, hogy egy pár, Tünde és Marci történetét is elmeséli, csupa szakmabeli és zenész kolléga szerepel benne, egyfajta kordokumentumként állítva emléket a 2016-os rockandroll szcénának. Találkozhatunk benne a Parazol teljes stábjával, a Mary Popkids tagjaival, a Middlemist Reddel, de például Kemény Zsófi költő, Ábrahám Zsolt (ex-Heaven Street Seven) vagy Czeglédi Szabi a Run Over Dogs-ból is feltűnik a jelenetekben, további izgalmas cameók mellett…

A Parazol híres arról, hogy mindig egy autentikus, különleges projekttel övezi megjelenéseit – novemberben nagy sikerű harmadik lemezüket, a The All Right Nows-t például a Toldi Klubban kiállítással és dokumentumfilm vetítéssel kötötték egybe -, így a F.É.SZ.E.K. EP-hez készült filmet is a moziban mutatták be először. A videó egyik célja az is volt, hogy a zenekar egy korképet adjon a mai fiatal magyar zenei világról, megörökítve a pillanatot olyan szereplőkkel, akik tényleges részesei ennek a közegnek napjainkban – ennek megfelelően a videóklipes elemek dokumentum- és rövidfilmes jegyekkel is keverednek benne.

A magyar nyelvű EP-t már lehet hallgatni online az alábbi linkeken, lendületes húzását élőben a fesztiválokon kívül pedig legközelebb a Budapest Parkban tapasztalhatja meg a #ParazolArmy augusztus 6-án.

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu