Leporolt filmek – 8 mm

423

Sétáltunk hazafelé a mozi után, nyomasztó volt a csönd. Nem szóltunk egymáshoz csak mentünk a a nyírkos éjszakában. Az eső átláthatatlan fátylat vont az útmenti lámpák köré, a reklámtáblák álmosan pislogtak, s a távolban dudaszó hallatszott.

Egy kislány nevetve szaladt el előttünk a járdán , akkor riadtam föl. Megkönnyebbültem.

Az élet mégis megy tovább?

Amikor beültünk a moziba még nevettünk, beszélgettünk, kényelmesen elhelyezkedtünk. Jobbomon a cola , balomon popcorn. Minden, ami ma elengedhetetlen kelléke a mozifilmnézésnek. Azután szép lassan a film előrehaladtával minden megváltozott : a cola és a popcorn is megmaradt .
A 8mm bepillantást enged egy zárt világba amelyben a szadisták, perverzek, snuffosok, mazochisták vígan élnek és kiélhetik alantas szenvedélyeiket .

 

Azért volt szörnyű látni ezeket a képsorokat mert ez a mocskos világ valóban létezik. Csak a téma tabu, nem szoktak vele az újságok címlapjain, vagy talk-show keretei között vele foglalkozni.

Az emberben őhatatlanul is felmerül a kérdés, miként működhet ez a perverz, aberrált világ – a válasz gyaníthatóan a politikusok, gazdag, befolyásos pénzemberek köreiben keresendő.

Megdöbbentő és felkavaró film!

A történet alapjában véve egy jól kidolgozott thriller, de a film igazi mondanivalója az, hogy a gonosz itt él közöttünk és nem tudhatod, hogy ki az. Lehet a kéményseprőn át a buszsofőrig mindenki.

A film bemutatja, hogy sokfélék vagyunk mi emberek és élnek köztünk olyanok is akik nem érdemlik meg, hogy embernek nevezzük őket.

A film kulcsmondata amit Max / Joaquin Phoenix / mond Tom Wellesnek / Nickolas Cage /

” Ha az ördöggel táncolsz az ördög nem változik meg, hanem téged formál az ő képére „

A film másik nagy tanulsága Machine /Christopher Bauer / a maszkos gyilkos, aki miután leveti maszkját kimondja, hogy nem a szülői környezet, pszichikai ráhatás, gyermekkori erőszak miatt lett ilyen perverz gyilkos hanem azért, mert egész egyszerűen szeret ölni. Joel Schumacher, /Mindörökké Batman , Batman és Robin , Összeomlás / úgy rendezi meg a filmet, hogy végén mi a nézők kivánjuk a halálát minden perverz szörnyetegnek.

De az élet nem ilyen egyszerű. Ajánlom, hogy minnél többen nézzék meg ezt a nagyon kemény filmet, mert ha más pozitívumot nem is találnak majd benne, az biztos, hogy a cola és a popcorn egyaránt meg fog maradni

További érdekességek, plakátok, képek a filmről:

http://moziklub.blogspot.hu/2013/02/8-mm.html

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu