Kritika – Vakító fehérség

553

Amennyire vártuk az Antarktiszon játszódó filmet, akkorát kellett csalódnunk benne. Az utóbbi idők egyik legrosszabb alkotása, de ettől függetlenül írtunk róla, olvassátok el.

Kezdetben örültem neki, hogy láthatom a filmet premier előtt. Na meg Kate Beckinsale is elég vonzónak tűnt, de a végén be kell látnom, hogy Dominic Sena nagyon nem tudott mit kezdeni ezzel a történettel. Elvileg mondhatnánk azt, hogy ez egy képregény-feldolgozás, hiszen 1998-ban, ha jól tudom megjelent egy hasonló címmel. Viszont sokkal jobban jártunk volna, hogy ez a film nem készül el. Őszintén mondom, az utóbbi időben ennyire sz*r filmet nem láttam. Vagy lehet a várakozás volt túl nagy?

 
A történet egyáltalán nem acélos. Én sokkal többet reméltem. Az előzetesek egy teljesen más sztorit láttattak velem. Sokkal nagyobb izgalmat, vagy félelmet vártam, egy szövevényes ügyet, meg szörnyeket, vagy valamit, amitől izgulhattam volna, legalább egy nagyon keveset. Történt ugyanis, hogy Carrie Stetko (Kate) valahol az Antarktiszon megkapja az első gyilkosságot. Mármint ott még egyszer sem történt semmi hasonló. Szépen lassan elkezdjük megoldani az ügyet, meg több hullát is kapunk, aztán várnánk valami gubancot, meg fordulatot. Erre annyira sima az ügy, mint az egyszer egy. Sajnos az első 10 percben kiderül, illetve kitaláljuk, hogy ki a gyilkos. Ennyit erről!
 
Amiért emlékezni fogok a filmre, az Kate 20 másodperces zuhanyzása, és semmi más. Komolyan úgy éreztem, mintha egy teljesen amatőr csajt látnék, aki még életében nem szerepelt semmilyen filmben. Egy csöppet sem tudta eladni nekem a kemény zsarut, aki nyomoz a jég alatt. Ráadásul a társai sem jók. Nagyon szar csapatot sikerült összekapniuk.
 
A megvalósítás annyira jó lett volna. Imádom az ilyen jeges filmeket, meg a környezetet. Nagyon jó lett volna egy tökéletes filmet látni. Remek sztorival, jó főszereplőkkel, de helyette kaptuk ezt. Szeretném kitörölni az agyamból, tényleg! Biztos lesznek olyanok, akik egyáltalán nem fognak velem egyetérteni, de be kell látnunk, csak nagyon minimális elvárásokkal lehet az, hogy ez valakinek bejöjjön.
 
Értékelés: Vakító fehérség – 3/10
 
Kate miatt kapott +1 pontot, kevesebbet adtam volna. De sokszor 20 másodperc kellett volna ahhoz, hogy ez többet érjen, vagy egy sokkal izgalmasabb történet. 

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu