Kritika – Jégkorszak 3: A dinók hajnala

318

A heti választás a Jégkorszak folytatására esett, amely az egész család számára kellemes program lehet, így én is, kicsit idősebb fejjel bevetettem magam a terembe, felvettem a 3D-s szemüveget, és reménykedtem abba, hogy kellemesen fogok szórakozni. Olvassátok el, mi lett ebből…

A harmadik rész A dínók hajnala alcímet kapta, és már a trailerek alapján sejteni lehetett a történetet. Igazából az a baj, hogy ha nem láttam volna a bemutatókat, akkor sem tudtak volna nagyon meglepni. Meg kell jegyezzem, hogy a Pixar kivételével, nem tudnak olyan animációs filmet gyártani, ami egyszerre szórakoztasson, és látványos is legyen. Hiába éltem a lehetőséggel, és néztem 3D-s terembe, a történet nagyon gyengére sikeredett, és a látvány sem sokat tudott ehhez hozzátenni. A szereplők megszokottak, unottak, Motkány már csak ritkán nevettet, és teljesen új szereplő kellett a történetbe, hogy felébredjek.

 

 A sztori röviden annyi, hogy a mindig morgós Manny és kedves párja (igen, ők a mamutok) „gyereket” várnak. Aminek hatására a csapat kezd kicsit megbomlani. Diego úgy érzi, hogy neki már nincs hely a családban, visszavágyik a régi vadászmezőkre. Sid is rájön, hogy most már nem ő lesz a középpontban. Saját családot akar, és ezzel indítja el a bonyodalmak láncolatát. Mélyen a föld alatt talál három tojást, amiből kis T-Rex bébik kelnek ki, akik rögtön kiszúrják Manny szemét. A család főleg akkor kerül nagy pácba, amikor a dínókat kereső anyuka is felbukkan, és a saját kölykei mellett, Sid-et is magával viszi. Ezzel sikerül a megmaradt társaságot összekovácsolni, és együtt indulnak el Sid megmentésére. Egy teljesen új világba csöppennek, és új barátokat szereznek itt.
 

A legnagyobb bajom a történettel volt. Nem tudtak semmi újat kitalálni. A megszokott elemek kerültek ismét előtérbe, a család illetve a barátok fontossága. Semmi több, ráadásul a régi szereplők mondhatni kiégtek. Ezt erősíti az is, hogy a Motkány saját történetet kapott, nem csak a makk megszerzése lett a fontos. Viszont ezzel a baj, hogy amíg az első részben röhögtünk mindig, mikor megjelent, a másodikban folytattuk ezt (megszokásból), most már vártunk volna valami meglepetést. És a rengeteg helyzetben mutatott szív formák annyira erőltetettek voltak, hogy sajnos már röhögni sem tudtam rajta. A történet egyetlen piros pontja Buck lett, egy teljesen új szereplő, aki mivel új volt, teljesen levett a lábamról.

 

 Értem én, hogy az első két rész sikeressége után folytatni kellett a történetet, azzal is egyetértek, hogy kellenek ilyen mesék. De lehetne arra is gondolni (mint ahogy ezt a Pixar meg is teszi), hogy a gyerekek mellé beülnek a szülők is. Sajnos ezen a sztorin még a 3D sem sokat dob. Egy olyan jelenet volt a történetben, amikor örültem neki, hogy szemüveg van a fejemen, a többi sajnos teljesen átlagos lett.

Értékelés: Jégkorszak 3: A dinók hajnala – 5/10

Ennél többet még akkor sem tudnék adni rá, ha sokkal látványosabb lett volna. Egyszerűen hiányoltam a történetet, és ez elvette a kedvemet. Ráadásul sokkal nagyobb aprítást is vártam, ha már hatalmas állatok közé kerültek ismerőseink. Legközelebb hátha jobban összejön, mert a folytatás (sajnos) biztos.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu