Kritika – Die Hard – Drágább, mint az életed

378

Bruce Willis újra a  legendás – és őt sztárrá emelő – szerepét játssza. A Die Hard – Drágább, mint az életed című filmben John McClane rendőr detektív jelmezében tér vissza, hogy leszámoljon Oroszországban a mindent átható korrupcióval és a politikai megtorlásokkal.

A történet röviden, spoilermentesen –

normal” class=”MsoNormal”>Willis kissé megöregedve, (..Ja a sztárok is emberek…), de még mindig parádésan hozza a rá tökéletesen passzoló McClane figuráját. Hanyag, gúnyos eleganciával intézi az ügyeit, osztja a rosszfiúkat, ugyanolyan elánnal, mint tette azt az első Die Hard epizódban, még a Nakatomi toronyház egyik felső emeletén.

 

Említést érdemel még egy új elem, amivel kibővült a film: John McClane szentimentális lett, bár ez is megmagyarázható talán a kor előrehaladtával.

Mindent összevetve az Új Die Hard nézhető film, kikapcsolódásnak elsőrangú, meg kell, hogy mondjam én rosszabbra számítottam. De nálam a sorozat epizódjainak kedvelési sorrendje nem változott: még mindig a harmadik epizód vezet, az első előtt. Az Új részek (4., 5.) mindössze csak nagyon lemaradva kullognak a régiek után!

Értékelés: 6/10

Die Hard – Drágább, mint az életed (16)
(A Good Day to Die Hard)
Magyarországi bemutató: 2013. február 14.

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu