Ezt nézhetjük – Heti mozibemutatók 13. hét

274

A héten mindössze két film kerül bemutatásra. Az egyik egy nagyon érdekes európai alkotás, A torinói ló. Nietzschei gondolatok, felkavaró alkotás...A másik a Sorsügynökség című amerikai romantikus sci-fi, Mat Damonnal és Emily Blunttal. Jó szórakozást a hétvégére!

Sorsügynökség (The Adjustment Bureau)

David Norris roppant ambiciózus politikus, s már csak egy lépés választja el a szenátori széktől, amikor megismeri Elise Sellast, a gyönyörű balett-táncosnőt. David rövid idő alatt beleszeret Elise-be, ám egy rejtélyes férfi miatt elszakadnak egymástól.  A titokzatos férfi nem más, mint maga a Végzet, aki mindent elkövet azért, hogy kettejük közös jövőjét megakadályozza. Davidnek el kell döntenie, hogy hagyja a maga útján menni a dolgokat, és szenátor lesz, vagy szembeszegül a Végzettel, és a szenátus helyett Elise-t választja – annak ellenére, hogy az esélyei ez ellen szólnak.
Nemzet: amerikai
Stílus: romantikus, sci-fi
Magyar mozibemutató: 2011. március 31.
Amerikai bemutató: 2010. szeptember 17.

 

A torinói ló

A film Friedrich Nietzsche és egy ló találkozásának valós történetéből bontakozik ki. A filozófus 1889. januárjában az utcán védelmébe vett egy lovat, amikor azt a gazdája ütlegelni kezdte. Az eset nagyban hozzájárult Nietzsche epilepsziás rohamához és végső mentális összeomlásához.

Nemzet: magyar, francia, svájci, német
Hossz: 150 perc
Magyar mozibemutató: 2011. március 31.
 

filmkatalogus

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu