Ezt nézhetjük a héten – Heti mozibemutatók 42. hét

526

A heti bemutatók slágere, az egyik kedvencem a Delfines kalad (Dolphin tale). A film egy furcsa barátságról szól egy fiatal fiú, és Winter, a delfin között. Winter elvesztette a farkát, mikor egy rákcsapdba úszott. Harry Connick mentette meg az emlőst, és vitte el a kórházba, melyet ő vezet.   

Egy nagyon aranyos rajzfilmet ajánlok a megtisztelő figyelmükbe a héten, ez pedig a Lorax! A történet röviden, a következő: Egy 12 éves fiú másról sem álmodik, csak arról, hogy megnyerje álmai lányának szívét. Ahhoz, hogy elérje célját, meg kell ismernie Lorax történetét.- Nagyszerű program és nem csak kicsiknek...

Parajelenségek 4. (Paranormal Activity 4)
2011-et írunk. Öt év telet el azóta, hogy Katie megölte barátját, Micah-t, nővérét, Kristit és a férjet, Danielt. Katie magához vette Kristi és Daniel babáját, Huntert. Most új névvel, új városban élnek, de a szomszédoknak feltűnik, hogy nincs minden… (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)…)
A temetésem szervezem (Get Low)
Felix Bush az egész életét jóformán remeteként élte le, és az őt körülvevő titokzatosság és rejtélyek miatt sok különös történet kering róla. 1938-at írunk, amikor Felix úgy dönt, tisztázná ezeket a történeteket, ezért bizarr lépésre szánja el magát. Frank… (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)…)
Lorax (Dr. Seuss’ The Lorax)
Egy 12 éves fiú másról sem álmodik, csak arról, hogy megnyerje álmai lányának szívét. Ahhoz, hogy elérje célját, meg kell ismernie Lorax történetét. Lorax bájos teremtés, aki nem kisebb feladattal küzd, mint a világ megmentésével. (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)…)
Szesztolvajok (The Angels’ Share)
Miután csodával határos módon közmunkával megúszta a börtönt, Robbie eldönti, hogy új életet kezd, újdonsült apukaként ugyanis jobb életet szán kisfiának a sajátjánál. A közmunkaprogramban hozzá hasonló barátokra tesz szert, és Rhino, Albert, valamint Mo… (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)…)
Szerelmet a feketepiacról (Paradies: Liebe)
Kenya strandjain sugarmamaként ismerik őket: európai nők, akiknek fiatal fekete beachboyok ajánlják fel szolgálataikat, hogy így keressék meg a napi betevőt. Teresa, az ötvenéves bécsi nő szexturistaként utazik az üdülőparadicsomba, hogy megtalálja a… (folytatás és további információk a filmről…)
Mindenki a mennybe megy (Toata lumea din familia noastra)
Apa és kislánya mennyei kirándulást terveznek a tengerpartra, de a kaland végül pokoli családi kamaradrámába torkollik. A rokonok a kicsinyesség, a felelőtlenség és makacsság celláiba börtönözik be magukat, olyan légkört kialakítva, amelyben gyakorlatilag… (folytatás és további információk a filmről…)
Pardon (Undskyld jeg forstyrrer)
Az élet nem könnyű, különösen azok számára, akik a saját anyjuk szerint is egy „technikai hiba” következményeként születtek. Helene egy gyönyörű, ám kissé zavart fiatal nő, aki meg van győződve róla, hogy édesapja – aki az ő születése előtt elhunyt -… (folytatás és további információk a filmről…)
Asterix és Obelix – Isten óvja Britanniát (Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté)
Krisztus előtt 50-ben járunk. Julius Caesar hódításokra szomjazik. Úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén megszállja az eleddig megismert világ végén álló szigetet, ezt a rejtélyes országot, amit Britanniának neveznek: azaz Angliát. Gyors és totális… (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)…)
Magic Boys
Két szegedi srác, Dávid és Zoli, már régóta jó barátok. Ám egy görbére sikeredett éjszaka másnapján sikerül magukat kirúgatni a Pezsgőgyárból. Úgy döntenek, búcsúzásképpen még rányitnak pár üvegre, mikor véletlenül szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, amit… (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)…)
Kertvárosi kommandó (The Watch)
Négy átlagos, alig dilis kertvárosi polgár csupa egyszerű örömre vágyik: nyugalomra, nőkre és egy sörre távol a családtól. Így aztán polgárőrséget alakítanak, melynek tagjai – kötelességtudó vezetőjüket kivéve – esti járőrútjaikat kizárólag ürügyül… (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)…)
Csak a szerelem számít (Den skaldede frisor)
Philip, a középkorú angol özvegy Dániában él. Ida, akit elhagyott a férje egy fiatalabb nőért épp most esett át egy kemoterápián. Kettejük sorsa Olaszországban forr össze, ahova Philip a fia, Ida a lánya esküvőjére érkezik. (folytatás és további információk a filmről…)
Az utolsó hegycsúcs (La última cima)
Hívják, de nem veszi fel. Egész életében elérhető volt, most meg nem válaszol. Kirándulni ment a hegyekbe, és meghalt. 42 évesen. Pablo Domínguezről van szó, a katolikus papról. (folytatás és további információk a filmről…)

2012. október 20.-tól az alábbi filmeket mutatják be a magyar mozik:

II. János Pál – A fehér ruhás vándor (Jan Pawel II: Szukalem Was…)
A 2005 tavaszán elhunyt, majd hat évvel később boldoggá avatott II. János Pál azon köztiszteletnek örvendő történelmi személyiségek sorába tartozott, akik egész életüket mások megsegítésének szentelték. A film végigjárja a legfontosabb állomásokat: kezdve… (folytatás és további információk a filmről…)

filmkatalógus

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu