Meghallgatáson az induló zenekarok

241

Az idén harmadik évadát elindító Cseh Tamás Program szeptember utolsó napjaiban az Akvárium Klubban hallgatta meg azt az 54 tehetséges fiatal formációt

akiket előzetesen 274 pályázó közül válogattak ki. A műfajok idén is változatosnak ígérkeznek, a hörgős metáltól kezdve a ska-ig mindenféle stílussal lehetett találkozni.

Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője elmondta: a 45 fős zsűri egymást váltva 54 zenekart hallgatott meg. A 274 pályázó közül azok kerülhettek be a válogatásra, akiket legalább három kollégiumi tag érdemesnek tartott erre. „Nagyon jó látni, hogy három év elteltével is ugyanúgy jönnek a zenekarok. Szívvel-lélekkel csinálják, voltak, akiknek reggel 9-re kellett jönniük, ők is lelkesen adtak koncertet a zsűrinek” – számolt be a tapasztalatokról.

A műfajok idén is változatosnak ígérkeznek, a hörgős metáltól kezdve a ska-ig mindenféle stílussal lehetett találkozni. A kollégium vezetője szerint nagyon sokat számít az egyéniség. A jövőre érkezőknek a leginkább azt tanácsolná, hogy gyakorolják a magabiztos fellépést.

A zsűriben helyet foglalt Kovács Ákos „Dadan” zenei menedzser is, aki megosztotta velünk, hogy a döntés során elsősorban az összképre fókuszál. „Ha ez megfogott, akkor már el tudok kalandozni, és egyenként figyelni a zenészeket, hogy ki mit csinál” – árulta el. A zsűritagok Kocsis András, Nagy Adrienn, Szabó Réka, Szűts László, Maróthy Zoltán, Muraközy Péter, Sajó Dávid, Molnár Csilla, Élő Márton, Kovács Ákos Dadan, Görögh Dani, Horváth Balázs, Szabó Áron, Oláh Szabolcs és Bali Dávid voltak.

Meghallgatásuk után megkérdeztük az éppen a színpadról lelépő, multipopban utazó The Clothes zenekart is. „Nagyon jó élmény volt, hogy be tudtuk mozogni az egész színpadot” – fogalmaztak.

Az egy éve alakult neo soul zenét játszó, de más stílusokban is kalandozó Marble formáció példaképeiről mesélt, akik között olyan nagy ikonokat találni, mint Alicia Keys. A fellépőknek már rendelkezésre áll az első albumokhoz szükséges hanganyag, ha megnyerik a támogatást, kiadhatják lemezüket, és elkészíthetik videós anyagaikat is.

Végh Nóra – www.kultura.hu

Fotó: Csákvári Zsigmond

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu