Ez történt Hollywoodban…LXIV.

263

Egy Oscar kategória jelöltjeit ismerhetitek meg, beszélünk kicsit az Irishman-ről, és premier előzetesként jön a Fast Five! 

Legjobb vizuális effekt kategória jelöltjei

Az animációs és dokumentum filmek jelöltjei után, most jöjjenek a Legjobb Vizuális Effekt kategória esélyesei. Egy újabb listát fogtok látni, 15 filmmel, amelyek az Akadémia szerint befutók lehetnek az Oscar elnyerésére. Ebből tovább szortíroznak, kezdetben 7 filmre fogják szűkíteni a jelöltek listáját. Ekkor a jelölő bizottság kapni fog 15 perces videókat, mindegyik jelölttől, majd 5 szereplősre szűkítik a kört.
 • Alice in Wonderland
 • The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
 • Clash of the Titans
 • Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1
 • Hereafter
 • Inception
 • Iron Man 2
 • The Last Airbender
 • Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
 • Prince of Persia: The Sands of Time
 • Scott Pilgrim vs the World
 • Shutter Island
 • The Sorcerer’s Apprentice
 • TRON: Legacy
 • Unstoppable
 
Ezek közül lesz tehát először 7, majd 5 film kiválasztva. A jelöltek névsora január végén fog kiderülni. A szobrok átadását február 27-én tartják.
 
Böngészve a jelölteket, szerintetek melyik film kerülhet az ötös kalapba? Illetve melyik lehet az az egy, ami nyerhet? Saját véleményemet már megosztottam veletek, kiemeltem azokat a filmeket amik biztosan maradni fognak a végéig. A végső győztes, a Tron megnézése előtt is borítékolható nálam mindenképpen, az Inception lesz.
 
Ismerős arcok az Irishman fedélzetén
 
Korábban már hallani lehetett a készülő „The Irishman” fedélzetére érkező színészekről. Most már tényként közölhetjük a főszereplők neveit, ráadásul nem rossz csapatot hoztak össze, és akkor szerintem finoman fogalmaztam. Martin Scorsese rendezésében érkezik majd Frank ‘The Irishman’ Sheeran életét bemutató film, amiben a főszereplőt Robert De Niro alakítja majd. Mellé érkezik még Al Pacino és Joe Pesci is. A forgatókönyvet Steve Zaillian írja majd, az I Heard You Paint Houses című könyv alapján.
 
 
Nem rossz csapat, és alapvetően akár nagyon sokat is lehetne várni ettől a filmtől, de cseppet félek. Oké, ismét egy produkcióban láthatjuk két régi kedvencünket, és akkor itt álljunk is meg, reméljük a legjobbakat. Életünk egyik legjobb filmjét is kaphatjuk akár, a nevek alapján, papíron, erre minden esély meg is van.
 
Előzetes: Fast Five
 
Az első rész bemutatójához képest, 10 év elteltével, jön a ötödik „Fast and” film. A 2009 elején bemutatott Fast & Furious után két évvel, ismét találkozhatunk a teljes csapattal, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a bemutató évében nagyon jól szerepelt a folytatás. Meglepő sikereket aratott, a közönség imádta, hatalmas pénzeket termelt, így nem volt kérdés, hogy új történettel visszatérnek az autók, a jó csajok, na és persze Vin Diesel, valamint Paul Walker. Az ismerős arcok népes táborát Jordana Brewster is gazdagítja, valamint a filmben új szereplőként The Rock is feltűnik majd. Nézzétek meg az előzetest, aztán beszélünk még a filmről:

 
A bemutató áprilisban várható, így ahogy 2009-ben is, a blockbuster időszakot vezeti majd fel. Valamint ismét nagy esélye van, hogy a látványra kiéhezett nézők hosszú sorokban váltsák majd a jegyeket az ötödik filmre. Előzetes alapján, ami nem mellesleg nekem tetszett, egészen jó filmet várhatunk. Rengeteg túlzással és poénkodással, így továbbra is elmondható, hogy addig a pillanatig amíg nem veszik komolyan magukat a srácok, jó filmet nézhetünk.

 

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Híreinket a

 és az  

szállította. 

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu