Az Elfújta a szél az amerikaiak kedvence

475

Az Elfújta a szél című filmet választották minden idők legjobb filmjének az amerikai mozirajongók.Az ABC amerikai tévécsatorna által tartott filmes közvéleménykutatásban, amelyet több mint 500 ezer mozilátogató részvételével rendeztek, az 1939-ben készült film megelőzte az ugyanabban az évben bemutatott Óz, a nagy varázsló című mozit.

A harmadik helyre az 1972-ben forgatott Keresztapa került, míg a negyedik az 1942-ben készült Casablanca lett. E.T. – a földönkívüli az ötödik helyen végzett.

A filmtörténet romantikus párja szavazáson azonban az Elfújta a szél főszereplőpárosa, Vivien Leigh és Clark Gable azonban csak a második helyre került. Megelőzte őket ugyanis Kate Winslet és Leonardo DiCaprio kettőse a Titanic című filmből. A harmadik helyre a Pretty Woman főszereplőkettőse, Julia Roberts és Richard Gere került.

A legnagyobb filmszerepek kategóriájában a Vivien Leigh alakította Scarlett O’ Hara csak harmadik helyre került. Az amerikaiak jobban kedvelnek e téren egy britet, akinek a neve James Bond. A filmtörténet legnagyobb filmszerepe azonban szerintük a fogyatékos déli fiú életútjáról szóló, 1994-ben készült Forrest Gump, akit Tom Hanks alakított.

mult-kor.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu