A Hét filmje: Gran Torino

595

Walt Kowalski nem kellemes ember. De nem is akar az lenni. Megvannak a maga szabályai, és azokhoz makacsul ragaszkodik, nem érdekli mások mit szólnak hozzá. Nem keresi senki szeretetét: sem a gyerekeiét, sem a környékbeliekét: nem nézi jó szemmel a szomszédos házakba költöző bevándorlókat és színes bőrűeket.

Gran Torino

amerikai – ausztrál
krimi – dráma

Hossza: 116 perc
Gyártás éve: 2008

Rendező: Clint Eastwood

Főszereplők:
Clint Eastwood (Walt Kowalski)

 

 

 

Walt Kowalski (Clint Eastwood) nem kellemes ember. De nem is akar az lenni. Megvannak a maga szabályai, és azokhoz makacsul ragaszkodik, nem érdekli mások mit szólnak hozzá. Nem keresi senki szeretetét: sem a gyerekeiét, sem a környékbeliekét: nem nézi jó szemmel a szomszédos házakba költöző bevándorlókat és színes bőrűeket.
De Walt Kowalskinak szigorú erkölcsei is vannak. Ha úgy látja, bántanak valakit, annak segít. Még akkor is, ha egy egész bandával kell szembeszállnia: nagyon hisz az ökle, a puskája és az őszintesége erejében.
De éppen azért, mert megvéd egy kínai lányt, ez a mogorva vénember összeismerkedik egy kínai családdal – és fokozatosan meg is barátkozik velük…
Clint Eastwood utoljára 2004-ben lépett a kamera elé, akkor is saját rendezésbében, az Oscar-díjas Millió dolláros bébi-ben szerepelt. Most ismét rendezőként és főszereplőként bizonyítja különleges, örökifjú filmes tehetségét.

Szereplők: Christopher Carley (Father Janovich), Brian Haley (Mitch Kowalski), Geraldine Hughes (Karen Kowalski), Dreama Walker (Ashley Kowalski), Brian Howe (Steve Kowalski), John Carroll Lynch (Barber Martin), Bee Vang (Thao Vang Lor), Ahney Her (Sue Lor), Scott Reeves (Trey), További szereplők…

Munkatársak: Forgalmazó: InterCom, Forgatókönyvíró: Nick Schenk, Producer: Clint Eastwood, Producer: Bill Gerber, Producer: Robert Lorenz, Zene: Kyle Eastwood, Zene: Michael Stevens, Operatőr: Tom Stern, Vágó: Joel Cox, Vágó: Gary Roach, További munkatársak…

Premier: 2009. április 16.  (Magyarország)
 

További bemutatók a héten:

Álom.net
magyar
romantikus – vígjáték

Príma primavéra
angol – bolgár – holland – magyar
dráma


premierfilm.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu