5 tévhit a sminkelésről

147

A smink hozzátartozik a nőkhöz. A nőiesség része egy szép smink öltöztet, feldob, határozottá tesz. Azonban sokféle tévhit, legenda lengi körül a nöiesség ezen fokmérőjét. Ezek közül rántjuk le a leplet, most ötről.

A sminkeléssel kapcsolatban sokféle tévhit dívik, íme 5 közülük:

1.tévhit: A hipoallergén sminkek teljes mértékben csökkentik az allergiás tünetek megjelenésének valószínűségét. A hippoallergén sminkek kímélőbben ugyan, de allergiásoknak inkább az antiallergén termékeket ajánlom, hisz azok hatásosabbak!
 
 
2.tévhit: Nem kell alapos arctisztítást végezni, ha nincs rajtunk smink. Az arcról ugyanis nemcsak a festéket kell eltávolítani, hanem a nap közben lerakódott szennyeződéseket, izzadságot, melyek eltömítik a pórusokat. Ha nem fested ki magadat, akkor is válassz bőrtípusodnak megfelelő arctisztító tejet, vagy arclemosó tonikot.
 
3.tévhit: Nem igaz, hogy az alapozók nem hagyják lélegezni a bőrt. A mai alapozók összetevői könnyűek, és nem tömítik el a pórusokat. Ezen kívül ma már az alapozókat különböző bőrtípusokhoz igazítják!
 
 
4.tévhit: Nem igaz, hogy a vízálló szempillafestéktől hullani kezd a szempilla. Ez is egy tévhit, mert egyik szempillafesték sem tartalmaz olyan anyagok, amelytől esetleg hullani kezdenének a pillák. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy minden alkalom után mosd le a szempillafestéket is, ha a hagyományos arclemosó sem segít, akkor használj az erre a célra gyártott szemfesték lemosót!
 
5.tévhit: Szintén téves elképzelés, amely szerint a fényszabályozó alapozókban nyugodtan strandolhatunk. Sose menjünk a strandra kisminkelve, még olyan alapozóban sem, amely fényvédőt tartalmaz, ilyenkor kenjünk arcunkra magas faktorszámú naptejet.
 
Bozóky Ágnes
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

www.flagmagazin.hu – Flag egy jobb magazin az Értékek mellett!

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu