Max konyhája – Szőlős diplomata puding Anyukám módra

574

Íme egy igazi finomság, az édességek kedvelőinek. Házi receptúra alapján!

Hozzávalók:

1/2 csomag babapiskóta kb. 20 dkg
 
2-3 fürt csemegeszőlő
 
1 l tej
 
2 csomag jó minőségű vanília puding vagy
 
házi vaníliakrém: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukorral és kb. 6-7 dl tejjel összefőzve
 
a piskóta áztatásához pár evőkanálnyi langyos cukros tej.
 
 
Elkészítem a pudingot/krémet. A piskótákat pár pillanatra beáztatom a cukros tejbe, és egy nagy tálban szépen lerakom. A szőlőt alaposan megmosom, leszemezem, és azt szépen elosztom a piskótán, de úgy hogy legyen köztük hely a krémnek. Feltöltöm krémmel, majd lezárom piskótával, és azt is leöntöm krémmel.
 
 
 
Fontos hogy a piskóta mindenhol legyen bevonva krémmel, mert ha kilóg, akkor megszárad.
Itt is az a helyzet, mint a tiramisunál, hogy nem kell egy kemény kockát kapnunk tálaláskor, hanem egy krémes desszert, ami nyugodtan szétdőlhet-folyhat a tányéron.
 
 
Jó étvágyat hozzá!
 

 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu