Max konyhája – Cukkíni pestó

664

A friss zöld íz. Maga a természet és a nyár íze minden egyes falatban. Imádom. Most is van a fagyasztóban. Hűtőben 2 hétig eláll, de le is lehet fagyasztani. Ha a hűtőbe tesszük, öntsünk a tetejére egy olaj réteget, így nem kap levegőt, nem tud oxidálódni.  

Ez a mennyiség fér bele a mi késes aprítónkba, ezért egy kicsit átdolgoztam a receptúrát.

Hozzávalók:

4 kis saláta cukkíni

2 kis csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

15 szép levél bazsalikom

10 dkg padano robusto kemény sajt (az eredeti parmezánt ír, de ez volt itthon)

olívaolaj (extra virgint és jó minőségű főzős olívaolaj keverékét használtam)

1/2 tk szárított medvehagyma

fenyőmag (elhagyható, én nem raktam bele)

Az aprító tálkába teszem a bazsalikomot és a petrezselymet a kockázott sajttal. Durvára összeaprítom.

A cukkínit megmosom, a végeit levágom, és felkockázom.

Két részletben hozzáadom a fűszeres sajthoz, és összeaprítom.

Lassan csurgattam bele az olaj keveréket, és úgy krémesítettem.

Nem kevertem teljesen készre, kibontottam, és ekkor sóztam és adtam hozzá a medve hagymát.

Alaposan összedolgoztam, kóstoltam és ha szükséges ekkor még lehet korrigálni (nem kellett)

Ehetjük tésztával, használhatjuk mártásokba, szószokba, kenhetjük bruszkettára, pirítósra, de mártogathatunk bele grissínit is.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu