Grillezzünk! – Sörben érlelt, hagymás sertéskaraj

503

A pácolt húsoknak az íze teljesen megváltozik a páclétől. A sör azon kívül, hogy az ízét adja, a húst is puhítja. Fontos viszont, hogy a pácolásnál nem adunk hozzá sót, mert az a húst kiszárítja.

 Páclé:

– 2 kis fej hagyma (lehet újhagyma vagy kisebb vöröshagyma)

– 2-3 gerezd fokhagyma

– 2 ek friss zöldfűszer (bazsalikom, oregáno, rozmaring, lestyán, majoránna)

– (frissen) őrölt bors

– 3 dl világos sör

– sertés karaj szeletek

Kence:

– mustár, olaj, só

A megmosott húst alaposan leszárítjuk, borsozzuk. A hagymát fél főre (félbe, majd vékony szeletekre) vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a zöld fűszereket pedig apróra vágjuk. A hússzeleteket rétegezve a hagymákkal és a fűszerekkel egy olyan edénybe tesszük, ami légmentesen lezárható. Felöntjük annyi sörrel, ami ellepi, és legalább 3-4 órára (de egy egész éjszaka sem árt meg neki) hideg helyre tesszük érlelni. A húsokat sütés előtt alaposan leszárogatjuk, a hagymás sört pedig leszűrjük, és a hagymás fűszert megtartom.

A kencéhez kikeverjük a mustárt az olajjal, sóval, és ha kell, akkor egy kis sörrel hígítjuk. Ezzel lekenjük a hús minden oldalát, majd egy forró serpenyőben (vagy grill rácson) jól átsütöm. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, vágjunk el egy szeletet, és nézzük meg, mennyire sült meg. Egy fém serpenyőben, meleg sütőben át is lehet sütni, a biztonság kedvéért. A leszűrt hagymákat a sütés végén pirítsuk meg, és ezt is tálalhatjuk a hús mellé.

Szerző: 5PL

 

További információk és receptek:

 

www.maxkonyhaja.blogspot.com

www.thechefviki.blogspot.com

www.garffyka.blogspot.com

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu