„Főzz az egészségedért” 28. recept: Zöldséges csirke 2.

323

A sütési időt nem számítva félórás recept. Tipikus nyári étel, az éppen kapható zöldségekből lehet összerakni. Nem csak csirkével lehet megcsinálni, de pl. a disznóhús már annyival lassabban puhul meg, hogy addigra a zöldségekből püré lesz.

Csak annyi zsiradék van benne, amennyit a csirke húsa tartalmaz, az pedig minimális, így zsírkerülő étrendbe is remekül beleilleszthető.

Hozzávalók:

csirke combok
cukkíni
paradicsom
hagyma
zöldbab
piros húsú paprika
fűszerek
 
 
 A tepsi aljára terítettem a szeletelt paradicsomot és megszórtam pici sóval, aprított bazsalikommal. A következő rétegbe zsenge zöldbabokat tettem, amiket csomborral (borsikafű) szórtam meg. Erre kerültek a csirkecombok, jelen esetben filézett felsőcombok, a bőrük nélkül. Só és bors volt a fűszere. Végül a kockázott paprika, a gyalult hagyma és a cukkíni fedte be, szintén óvatosan megsózva és kakukkfűvel megszórva. Töltöttem rá 1 deci fehérbort és a sütőben, 160 fokon, fedetlenül, sütöttem 40 percig. Nekünk elég volt ennyi zöldség köretnek is, aki kevesli, vékonyra szeletelt krumpliból tehet egy réteget a húsok alá.
 
Szerző:   jókaja
 
 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu