„Főzz az egészségedért” 26. recept: Nagyenyedi pisztráng

268

Egy nagyon kedves romániai Barátomtól kaptam ezt a különleges hal receptet. Titka az egyszerűségében rejlik, nincs agyon fűszerezve és bonyolítva. Egészséges és könnyen elkészíthető különlegesség.

Hozzávalók:

4 kisebb pisztráng
10 deka vaj
1 kanál zöld bors, szemes
1 fel citrom leve
liszt
 
Az olvasztott vajat összekeverjük a zöldborssal, egy része szemesen, másik része őrölve. Hozzáadjuk a citromlevet es az egészet beontjuk egy tepsibe.
A pisztrángokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
A halat lisztbe, majd a vajas szószba forgatjuk. A tepsibe meg ontunk egy kis vizet is.
30 percig kell sütni, ebből 20-at kisebb lángon, majd az utolsó 10 percben nagyobb lángon.
Citromkarikával díszítjük.
Friss rozmaringágakat is dobtunk rá.
 
 
 
Ez mehet a gyors es egyszerű kategóriában, nem kell vele sokat dolgozni, hamar megvan es iszonyúan finom.
 
Italajánló: száraz fehérbor (nagyenyedi fehér leányka 2008)
 
 
Max
 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu