„Főzz az egészségedért” 11. recept – Mascarpone-s, hideg uborkaleves

457

Ez a recept kánikulai napokra való, amikor csak hűsölni van kedvünk, főzni viszont nincs, mégis valami finomat, könnyűt, egészségeset és lehetőleg hideget ennénk. 

4 adag, elkészítése 10 perc + hűtési idő, bekerülési költség: 700 Ft.

 60 dkg uborka
1-2 dl víz
250 gr mascarpone sajt
1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, friss kapor, tálaláshoz pár darab jégkocka.
 
 
 
 
Az uborkát alaposan megmosom, meghámozom, nagyobb darabokra kockázva keverőtálba öntöm, hozzáadom a mascarpone sajtot, vizet, fokhagymát, sót, borsot és az apróra vágott kaprot. Bot mixerrel összeturmixolom és félórára a hűtőbe vagy 10 percre a fagyasztóba teszem.
Előételként jégkockával, pirítós kenyérrel tálalom. Gazdagítható vékony csíkokra vágott sonkával, vagy grillezett hideg csirkemellel, így már könnyű ebéd, vagy vacsoraként is megállja a helyét.
 

Szerző: Hanga, 

 
 

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu