Flag-gasztro magazin: Húspástétom

577

Húslevesben főtt és megmaradt húsokból, zöldségekből készül ez a pástétom. Frissen sült forró pirítóssal, ropogós zöldségekkel kitűnő vacsora válik belőle!

Hozzávalók:

  • Levesben főtt hús
  • Főtt répa
  • 1 kisebb fej nyers vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. Tejföl
  • Só, bors
  • Ízlés szerint mustár
  • Igény szerint főtt tojás
 
 
A főtt húst lefejtjük a csontról, és a főtt répával együtt késes betétű robotgépben/hagyományos darálóval ledaráljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és annyi tejfölt, hogy kenhető, stabil masszát kapjunk.
 
Sóval, borssal, mustárral ízesítjük, esetleg felkockázott főtt tojással dúsítjuk.
 
Hagyjuk a hűtőben érni néhány órán át.
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 

http://garffyka.blogspot.com/

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu