Cseresznyés tejespite

440

A franciák nagy kedvence. Gyakorlatilag egy palacsintatészta piteformában megsütve, gyümölcsökkel alaposan megpakolva. A sült teteje alatt krémesen lágy, szinte pudingszerű tészta, langyosan vagy hidegen egyaránt csodás!

  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl tejszín (vagy egyszerűen 2 dl tej)
  • 4 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 cs. vaníliás cukor vagy vanília kivonat
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 maréknyi cseresznye
  • A cseresznyét megmossuk, kimagvaljuk. Fehér asztalterítő messzire eltesz! A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, liszttel, pici sütőporral, majd felhígítjuk a tejjel-tejszínnel (tejjel).

    Egy piteformát/kerek sütőformát kikenünk margarinnal, 1-2 ek. cukorral meghintjük. Beleöntjük az egyébként ijesztően híg tésztát, és megdobáljuk a magozott cseresznyével. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

    http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 

    Tisztelt olvasók!

    Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

    Köszönettel és barátsággal!

    www.cultissimo.hu