Kia Sportage 2011 – egy meghökkentően barátságos tigris

253

Két tanulmány-crossover mellett egy igazi "hús-vér" újdonságot is bemutatott a Kia Genfben. Hozzánk nyáron érkezik a 2011-es modellévű Kia Sportage.

Az új generációs Sportage hosszabb, szélesebb és alacsonyabb lett, mint elődje, magas vállvonalával, meredek szélvédőjével és fent megtört C-oszlopával szinte minden szögből magabiztosságot és erőt sugároz. Tervezésekor összességében mintegy ötven dizájner működött együtt. A főnök, a korábbi Audi-dizájner Peter Schreyer irányításával nemcsak az előző modell erényeit és a szabadidő-autókra általában jellemző stílusjegyeket őrizték meg, hanem a 2007-ben Detroit-ban bemutatott Kia Kue dizájnelemeit, – például a tanulmányautó oldallemezének motívumát – is felhasználták. Az autó 91 kilogrammal lett könnyebb és ennek köszönhetően fogyasztása és CO2-kibocsátása is csökkent. A fogyasztás további csökkentésére intelligens stop/start (ISG) rendszerrel is rendelhető.

Az új Sportage az elődmodellhez képest jobb minőségű, fekete színű belsővel, tízféle színben készül majd Zsolnán, Szlovákiában. A szövet- és a részlegesen vagy teljesen bőr-kárpitozású utastér hangulatát sötét, világos, és narancsszínű kárpitbetétekkel egyedi ízlésükhöz alakíthatják a vásárlók. Az extra felszerelések között nagy fényerejű (HID) Xenon fényszórók, LED-es helyzetjelző lámpák, kulcs nélküli zárrendszer és nyomógombos motorindítás, tolatókamera, beépített navigáció és teljes felületű panorámatető is szerepel.

A tervek szerint az új modell a jelenlegi piaci elvárásoknak megfelelően kétféle, egy 1.7 és egy 2.0 literes turbodízel valamint két hasonló benzinmotorral, hatfokozatú manuális és automata sebességváltóval, két- illetve négykerék hajtással lesz rendelhető. A gyár ígérete szerint az első példányok már nyár végén megérkeznek a kereskedőkhöz.

4x4online.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu