Hivatalosan is itt az új Mercedes-Benz SL

459

A kiszivárogtatott katalógus után megérkezett a hivatalos sajtóanyag a Mercedes SL következő generációjáról. Ahogy arra számítani lehetett, a formai megoldások egy része az SLK-val közös, az aktuális modellt fejlesztették tovább a dizájnerek.

Ahogy eddig, továbbra is összehajtogatható keménytetővel készül az SL, az új verzió azonban magnéziumkeretet kapott, amely hatkilós spórolást jelent.

Ennek köszönhetően alacsonyabbra került a roadster súlypontja. Az SL is rendelhető az SLK-nál bevezetett, elsötétíthető Magic Sky Control üvegtetővel.

FrontBass néven új audiórendszer jelent meg, amely a Mercedes szerint egy koncertterem hangjára emlékeztet. Két motorral indul az értékesítés, a 3,5 literes V6-os 306 lóerős, legnagyobb nyomatéka 370 Nm. Gyorsulása 5,9 másodperc, átlagfogyasztása 6,8 liter/100 km.

Az SL500 már a duplaturbós, 4,7 literes V8-assal készül, amelynek teljesítménye 435 lóerő, 700 Nm-es csúcsnyomaték mellett. Gyorsulása 4,6 másodperc.

mno.hu – automobil

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu